reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Nie, dziewczyny, wszystko źle zrobiłam - teraz zajrzałam w kalendarz projektu i widzę, ze on się zaczyna pod koniec września a kończy dopiero w listopadzie! Więc na październik nie można! Musze tam dzownić i zmienić to, zrobimy u innego lekarza kwalifikację na sierpień i we wrześniu, na początku zrobię stymulację. Tak musi być

Ej w sumie fun fact. Podobno w niektórych krajach (np Niemcy) ovitrelle jest przepisywany po transferach ivf żeby podbić betę 🤔 kilka razy spotkałam się z takim podejściem gdzieś na jakiejś grupie :) u nas chyba takiego zastosowania się nie praktykuje? Jedynie standardowo do pęknięcia pęcherzyka i wywołania owulacji :)
To prawda, czasem przepisuje się właśnie nie całość dawki, tylko regularne "kliknięcia" Ovi przez kilka dni.

Ja się czułam zawsze paskudnie po Duphastonie, więc poprosiłam o coś innego. Ale gin też chciała dwie formy progesteronu, więc dostałam Prolutex i Utrogestan.
Ja też, oprócz depresyjnych nastrojów miałam jeszcze zawroty głowy...
Ale tu wyboru nie ma 😁. Moja lekarka wypisała mi wszystkie leki w marcu przed swoim macierzyńskim - na wrzesień 🤡. A potem to już nawet nie lekarz, położna daje rozpiskę z lekami, formularz jest już wydrukowany ten sam dla wszystkich, tylko datę wpisuje 🤣.

Hej dziewczyny ;) co wam lekarz przepisał po transferze do brania. Ja będę mieć robiony w środę ale chciala bym wiedzieć o jakie leki ewentualnie jeszcze dopytać
Ja byłam obstawiona lekami po transferze na sztucznym cyklu - duphaston, cyclogest, prolutex, encorton, estrofem i buscopan.
Na naturalnym jak wyżej tylko bez duphastonu i encortonu.

Ej w sumie fun fact. Podobno w niektórych krajach (np Niemcy) ovitrelle jest przepisywany po transferach ivf żeby podbić betę 🤔 kilka razy spotkałam się z takim podejściem gdzieś na jakiejś grupie :) u nas chyba takiego zastosowania się nie praktykuje? Jedynie standardowo do pęknięcia pęcherzyka i wywołania owulacji :)
U mnie ovitrelle było podawane dzień przed transferem na sztucznym cyklu, więc badając betę 7 dpt tak naprawdę nie wiedziałam czy była pozytywna po Ovi czy coś się zagnieżdżało 🤷🏻‍♀️
Z tego co czytałam Ovi podawane jest pomocniczo na implantację.

reklama
Do góry