reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Nieśmiało zmienię temat, chociaż tematyka wciąż ta sama :D kiedy najszybciej po transferze wyszła wam pozytywna beta oraz test ciążowy?

reklama
Kochana a podpowiesz mi czy utrogestan i progesteron besins wychodzi we krwi?
Bo mi tak lata progesteron że nie czaję o co chodzi😅
Besins nigdy nie brałam, ale Utrogestan wychodzi w krwi. Z Utrogestanem jest też taka dzika akcja, że można go brać dopochwowo i doustnie, więc warto dobrze przeczytać zalecenia od lekarza ;) Duphaston na pewno nie wychodzi w badaniu z krwi.
Progesteron generalnie jest skokowy, więc nie ma co aż tak szczegółowo go analizować.

Nieśmiało zmienię temat, chociaż tematyka wciąż ta sama :D kiedy najszybciej po transferze wyszła wam pozytywna beta oraz test ciążowy?
To ja Wam wrzucę tabelkę, którą kiedyś znalazłam ;) Pamiętajcie proszę, że to tylko statystyka.

Załączniki

• 1721987743239.png
    1721987743239.png
    160,1 KB · Wyświetleń: 82
Besins nigdy nie brałam, ale Utrogestan wychodzi w krwi. Z Utrogestanem jest też taka dzika akcja, że można go brać dopochwowo i doustnie, więc warto dobrze przeczytać zalecenia od lekarza ;) Duphaston na pewno nie wychodzi w badaniu z krwi.
Progesteron generalnie jest skokowy, więc nie ma co aż tak szczegółowo go analizować.
Ja mam doustnie utrogestan.
Mialam sama luteinę i w dniu transferu miałam 27, tydzień później 18 dlatego dołożyła mi utrogestan i besins. Wczoraj progesteron 43,9😳
Zapytam na wizycie czy mogę odstawić besins bo się po nim kreci w głowie😅
Świetnie <3 był 5 dniowy zarodek? Ja chyba pójdę na bete 7dpt, bo idę wtedy na koncert więc wolę wiedzieć co i jak
Tak, 5 dniowy ❤️
Zrób tak żeby ci pasowało żeby po 2 dniach zrobić przyrost 😀

Ja mam doustnie utrogestan.
Mialam sama luteinę i w dniu transferu miałam 27, tydzień później 18 dlatego dołożyła mi utrogestan i besins. Wczoraj progesteron 43,9😳
Zapytam na wizycie czy mogę odstawić besins bo się po nim kreci w głowie😅

Tak, 5 dniowy ❤️
Zrób tak żeby ci pasowało żeby po 2 dniach zrobić przyrost 😀
Tak właśnie planuje, że będzie 7 i 9 dpt, a jakie u Ciebie były wskazania do invitro? To twoja pierwsza procedura i transfer? Cieszą mnie takie posty i motywują, dziękuję, że się tym podzieliłaś! Kiedy masz wizytę u lekarza z USG?

@Aileen31 daj znać po wizycie jak tam :)
Hej dziewczyny 😉 Ja już po wizycie, no generalnie delikatna hiperka, ale bardzo delikatna. Mam dosyć spore jajniki, Pani Doktor powiedziała że wyglądają jakbym miała 20 pęcherzyków a nie 11. Obraz USG typowy po punkcji, nic bardzo niepokojącego. Lekarka obstawiła mnie dodatkowymi lekami. Cyclogest dowcipnie 2 x dziennie, Progesteron doustnie 2 x dziennie, dzisiaj mam wziąć Dostinex tak na wszelki wypadek żeby hiperka się nie rozwinęła, clexane raz dziennie i badania laboratoryjne pobrane: morfologia, crp, d dimery i kreatynina.
Mam dać znać lekarce jak badania no i zobaczymy jak będzie po weekendzie.
A no i ani grosza nie zapłaciłam za wizytę ani za badania, wszystko w ramach programu. 🙂

Tak właśnie planuje, że będzie 7 i 9 dpt, a jakie u Ciebie były wskazania do invitro? To twoja pierwsza procedura i transfer? Cieszą mnie takie posty i motywują, dziękuję, że się tym podzieliłaś! Kiedy masz wizytę u lekarza z USG?
1 procedura bo nam wyszło 8 zarodków ale niestety transfer nr 4🤨
1 transfer udany ale poronienie
2 transfer beta 0
3 transfer beta drgnela
Przerwa pol roku na badania immuno i biopsja endometrium- wyszło mega zapalnie , 4 antybiotyki. I teraz transfer 4 narazie udany✊🏻🥹

Lekarza mam dopiero za dwa tygodnie, nie chce iść wcześniej żeby się nie nakręcać 😏

reklama
1 procedura bo nam wyszło 8 zarodków ale niestety transfer nr 4🤨
1 transfer udany ale poronienie
2 transfer beta 0
3 transfer beta drgnela
Przerwa pol roku na badania immuno i biopsja endometrium- wyszło mega zapalnie , 4 antybiotyki. I teraz transfer 4 narazie udany✊🏻🥹

Lekarza mam dopiero za dwa tygodnie, nie chce iść wcześniej żeby się nie nakręcać 😏
Trzymam kciuki, pewnie ten stan zapalny endometrium był powodem. U nas jak drugi raz się nie uda to też będę cisnęła o biopsję

Do góry