reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
To szybko masz. Mi mówił w sobotę że pęcherzyki 19-20mm i jutro mam usg rano i badanie krwi. Dodał mi Orgaluten. Wstępnie mam punkcję w czwartek. To będziemy iść równo:) oby nam się udało.
Ja dzisiaj biorę Orgalutran już ostatni ( w sumie 7 zastrzyk) moja punkcja już potwierdzona. Trzymam też za Ciebie kciuki 🍀

No ja muszę za to wszystko płacić, bo w klinice do 12 tyg chca mnie trzymać, trzeba być do końca u nich pod kontrolą czy mogę już swojego lekarza wybrac? Nie uśmiecha mi się robić takich drogich badań,ktore mam zrobione i sa wazne,plus wizyty i dojazd,nikt w miesiącu nie ma tysięcy na koncie. Czuje,że to teraz jest naciągane z od nich strony.
To są badania, które zgodnie ze standardami prowadzenia ciąży w Polsce powinny być wykonane w pierwszym trymestrze. Nie jest istotne gdzie je zrobisz, może Ci je zlecić lekarz prowadzący ciążę.

Nie musisz, nikt Ci nie może nakazać.
Tylko pytanie czy i jakie masz leki, bo jak pójdziesz do zwykłego ginekologa to on nie wie jak schodzić z tych leków transferowych.
Warto pogadać ze swoim lekarzem, bo też część się zna i podejmuje tego schodzenia, część się zna, ale nie chce się wtrącać, a część nie ma pojęcia. Ale np moje leki w tym momencie nadzoruje moja lekarka prowadząca ciążę.

Gratulacje! Niech się teraz dzidzia trzyma mocno i rośnie jak na drożdżach 🥰🥰

@amusedxxx trzymam wszystkie palce skrzyżowane! Jak się czujesz? Czy frytki już zjedzone?
czuję się oki :) tym razem trochę mi tam mocniej nagmerali, bo nie było katetera widać na usg i zmieniali na inny 🙈 jedyne o czym myślałam, to żeby się nie zsikac 😂

reklama
Do góry