reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej, super będziemy trzymać kciuki, jak przebiegła hodowla, ile macie zarodków?
Mamy transfer mrożony z uwagi na moje przestymulowanie, mój estradiol wynosił ponad 5 tys więc lekarz zdecydował o odroczonym transferze. Udało nam się uzyskać 5 zarodków z 5 doby 🩷 nie napiszę dokładniej jakiej klasy bo nie pamiętam, ale są bardzo dobre - info z kliniki.

Hej dziewczyny 🙂 Ja dzisiaj 3 dpt. Kiepsko spałam, pobolewa mnie brzuch po prawej stronie i uruchamiają się wspomnienia z CP. 😓 Mam nadzieję że to mnie znowu nie czeka.
Idę dzisiaj na morfologię i progesteron zobaczymy jak tam to wygląda. Dzisiaj kolejna dawka Accofilu. Generalnie czuje się ok, no i faktycznie brzuch boli po Prolutexie jakby ktoś mnie skopał. Samo podawanie nie jest bolesne, ale później... 😐
Powtarzam sobie jak mantrę że wszystko będzie dobrze, że będzie zdrowa ciąża, że nie będzie CP. Staram się nie przyciągać złego. Ale moja niepłodna głowa jest ciężka do opanowania. 🙁

Hej dziewczyny 🙂 Ja dzisiaj 3 dpt. Kiepsko spałam, pobolewa mnie brzuch po prawej stronie i uruchamiają się wspomnienia z CP. 😓 Mam nadzieję że to mnie znowu nie czeka.
Idę dzisiaj na morfologię i progesteron zobaczymy jak tam to wygląda. Dzisiaj kolejna dawka Accofilu. Generalnie czuje się ok, no i faktycznie brzuch boli po Prolutexie jakby ktoś mnie skopał. Samo podawanie nie jest bolesne, ale później... 😐
Powtarzam sobie jak mantrę że wszystko będzie dobrze, że będzie zdrowa ciąża, że nie będzie CP. Staram się nie przyciągać złego. Ale moja niepłodna głowa jest ciężka do opanowania. 🙁
dziś będą wyniki?
Będzie wszystko dobrze 🙏🙏
Trzymam kciuki

Transferu nie będzie. Trafilam na lekarza, ktory sie zna na macicy i POLIP ENDOMETRIALNY 6MM!!!!! Dostalam skierowanie na histeroskopie operacyjną. Mam przyjść w przyszłym cyklu - może sie złuszczy, wtedy zrobimy transfer, a jak nie, to robimy histero i potem transfer. Ja pierdole...

Transferu nie będzie. Trafilam na lekarza, ktory sie zna na macicy i POLIP ENDOMETRIALNY 6MM!!!!! Dostalam skierowanie na histeroskopie operacyjną. Mam przyjść w przyszłym cyklu - może sie złuszczy, wtedy zrobimy transfer, a jak nie, to robimy histero i potem transfer. Ja pierdole...
Przykro mi, że znowu nie idzie po waszej myśli. Masz prawo się smucić i być zła. Dlatego ja powtarzam że niestety przy ivf rzadko kiedy idzie szybko i tą najkrótszą drogą :( to maraton a nie sprint :( transfer będzie po prostu za dwa czy trzy cykle, kiedy będzie pewność że macica jest gotowa na przyjęcie zarodka i macie największe szanse.

Patrząc na plusy sytuacji, to dobrze że nie miałaś tego świeżego transferu, bo tylko stracilibyście zarodek. :( Trzymam kciuki żeby polip się sam złuszczył. A jak potrzebna będzie histero to koniecznie poproś o zrobienie wycinka cd138 przy okazji. Ja też miałam histero po punkcji, żeby wykluczyć polipy :) tylko my nie czekaliśmy na wyniki cd138 tylko brałam antybiotykoterapie od razu żeby nie tracić jeszcze trzeciego cyklu na leczenie.

Wczoraj 6dpt, sikany, czysty, nawet ch..o cienia (jak to na forum nazywacie) nie było, tak jak czułam. Okres przyjdzie jak tylko odstawie proga, czarna rozpacz, a naprawdę przez chwilę uwierzyłam ze będzie inaczej...nowa klinika, wynik etapu hodowli (etap embriologiczny) wyglądał obiecująco, świeży transfer, progesteron do nieba, antybiotyk przed...a i tak bobo nie będzie. Może już nigdy. Boli...
Dzięki za wsparcie i kontakt, muszę chwilę odpocząć i przemyśleć co robimy dalej.

Wczoraj 6dpt, sikany, czysty, nawet ch..o cienia (jak to na forum nazywacie) nie było, tak jak czułam. Okres przyjdzie jak tylko odstawie proga, czarna rozpacz, a naprawdę przez chwilę uwierzyłam ze będzie inaczej...nowa klinika, wynik etapu hodowli (etap embriologiczny) wyglądał obiecująco, świeży transfer, progesteron do nieba, antybiotyk przed...a i tak bobo nie będzie. Może już nigdy. Boli...
Dzięki za wsparcie i kontakt, muszę chwilę odpocząć i przemyśleć co robimy dalej.
Ja takie transfery przeżyłam dwa, beta 0. Teraz czekam na miesiaczke i z nowej stymulacji będziemy mieć transfer, jestem pozytywnie nastawiona, bo mamy 6 zarodków. Też mam wiele pytań, czy teraz się uda, czy może miałam pecha, może te dwa zarodki były wadliwe i dobrze, że stało się tak jak się stało? Mam plan i się go trzymam, jak się nie uda trzeci raz to histeroskopia z biopsja endometrium, bo podstawy immunologii już przebadałam. Wierzę, że się uda i będziemy rodzicami i każdej z nas tego życzę :)

reklama
Dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza, wiem, że jesteś teraz wściekła, bo to zrozumiałe, ale dobrze, że zarodek się nie zmarnował! Mocno przytulam

Do góry