reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza, wiem, że jesteś teraz wściekła, bo to zrozumiałe, ale dobrze, że zarodek się nie zmarnował! Mocno przytulam
Generalnie jedna z dziewczyn na forum jak sie dowiedziała, że na niego trafilam ( bo to byl przypadek) powiedziala, że super bo on sie zna na macicy, a ja mam przecież te plamienia. No i się dopatrzył.

reklama
Wczoraj 6dpt, sikany, czysty, nawet ch..o cienia (jak to na forum nazywacie) nie było, tak jak czułam. Okres przyjdzie jak tylko odstawie proga, czarna rozpacz, a naprawdę przez chwilę uwierzyłam ze będzie inaczej...nowa klinika, wynik etapu hodowli (etap embriologiczny) wyglądał obiecująco, świeży transfer, progesteron do nieba, antybiotyk przed...a i tak bobo nie będzie. Może już nigdy. Boli...
Dzięki za wsparcie i kontakt, muszę chwilę odpocząć i przemyśleć co robimy dalej.
może warto pomyśleć o encortonie?

Generalnie jedna z dziewczyn na forum jak sie dowiedziała, że na niego trafilam ( bo to byl przypadek) powiedziala, że super bo on sie zna na macicy, a ja mam przecież te plamienia. No i się dopatrzył.
a mówił czy polip był już wcześniej a nikt go nie widział czy się zrobił po stymulacji?
Długo się czeka na histeroskopie?

Transferu nie będzie. Trafilam na lekarza, ktory sie zna na macicy i POLIP ENDOMETRIALNY 6MM!!!!! Dostalam skierowanie na histeroskopie operacyjną. Mam przyjść w przyszłym cyklu - może sie złuszczy, wtedy zrobimy transfer, a jak nie, to robimy histero i potem transfer. Ja pierdole...
współczuję. Ja przed transferem miałam taką samą historię. Lekarz znalazł polip i od razu dostałam skierowanie na histero bo to bezsensu transferować.
Przy histero znaleźli jeszcze jeden polip i wycieli dwa. W następnym cyklu miałam transfer

Nie wiadomo tak naprawde.
Dal mi dwie opcje - albo u niego na nfz i wtedy niestety pół roku, albo u niego prywatnie, to szybciej, ale 3500 pln.
może poszukaj w innych szpitalach. W moim mieście czekałam 3tyg ale tylko dlatego że musiałam być świeżo po miesiączce - musieli być pewni że nie jestem w ciąży

Dal mi dwie opcje - albo u niego na nfz i wtedy niestety pół roku, albo u niego prywatnie, to szybciej, ale 3500 pln.
Podzwon po szpitalach, ja miałam zwykłą histero i w sumie nie czekałam. Kazali zadzwonić podczas miesiączki i się umówić. I miałam termin za tydzień. Ale okolice Trójmiasta

Przykro mi bardzo:( ale też tak jak Dziewczyny piszą, dobrze, że na niego trafiłaś. No i że nie odbył się świeży transfer.
Ja bym szczerze mówiąc nie szukała innego szpitala tylko poszła do tego lekarza - sprawdzony, zaufany, ogarnia temat. A tak to nie wiesz na kogo trafisz.

reklama
Przykro mi bardzo:( ale też tak jak Dziewczyny piszą, dobrze, że na niego trafiłaś. No i że nie odbył się świeży transfer.
Ja bym szczerze mówiąc nie szukała innego szpitala tylko poszła do tego lekarza - sprawdzony, zaufany, ogarnia temat. A tak to nie wiesz na kogo trafisz.
No właśnie tak chyba wole. Skoro on już znalazl, widać że mocno ogarnia, więc raczej pójdę do niego. Ivf mam za darmo, to przeboleje 3500.

Do góry