A powiedz mi na pierwszej wizycie lekarz przeprowadza jakieś badanie czy głównie wywiad? I czy muszę wziąć całą dokumentację jeśli u nich zaczynalam procedurę in vitro i był pierwszy transfer? Czy opierają się na swojej bazie?No to ja tak poszłam pod koniec cyklu, tego dni mi zrobili krew i wymazy.
I umówiłam się za kilka dni do dr na początku cyklu i to był już cykl z transferem
reklama
Motylkowa!
Fanka BB :)
Końcowych - te które można było przebadać czyli były gotowe do transferu.I pytanie czy 50% wszystkich uzyskanych zarodków , czyli nawet tych które umierają w 5tej dobie. Czy 50% końcowych blastek...
Link do: Przyczyny niepowodzeń in vitro | INVICTA
Poczytaj sobie o RIF (Recurrent Implantation Failure).
ESHRE good practice recommendations on recurrent implantation failure†
AbstractSTUDY QUESTION. How should recurrent implantation failure (RIF) in patients undergoing ART be defined and managed?SUMMARY ANSWER. This is the first
academic.oup.com
fckathy
Będzie dobrzeNo tu właśnie lipa. Pobrali 4 z czego dwie dojrzałe i dwie zapłodnione. Niskie amh
S
sucrebouche
Gość
Będzie dobrze
A trzydniowych nie można przebadać? Można. Pytanie czy wliczali do statystyki.Końcowych - te które można było przebadać czyli były gotowe do transferu.
AbstractSTUDY QUESTION. How should recurrent implantation failure (RIF) in patients undergoing ART be defined and managed?SUMMARY ANSWER. This is the firstacademic.oup.com
Teraz z 4 prawidłowo zapłodnionych zostały 4 blastocysty. Nie mogą być wszystkie kiepskie, a nawet chore się zaczepiają najwyzej później biochem, albo poronienie...a nie beta 0.
Btw zrobie chyba krew w sobote 7dpt, jak bedzie 0 to warto sie dalej kluc...masakra
a czuje sie okresowo, przy biochemie czulam.sie "inaczej"...
Końcowych - te które można było przebadać czyli były gotowe do transferu.
AbstractSTUDY QUESTION. How should recurrent implantation failure (RIF) in patients undergoing ART be defined and managed?SUMMARY ANSWER. This is the firstacademic.oup.com
Devin
Moderator
Ja mając zarodki w danej klinice,poszlam na wizytę „kwalifikacyjną”. Wtedy odrazu podpisujesz zgody na transfer. Nawet nie miałam wizyty z lekarzem tylko zgody podpisałam z opiekunem/ panie co są w recepcji/ położne.A powiedz mi na pierwszej wizycie lekarz przeprowadza jakieś badanie czy głównie wywiad? I czy muszę wziąć całą dokumentację jeśli u nich zaczynalam procedurę in vitro i był pierwszy transfer? Czy opierają się na swojej bazie?
Na krew mnie skierowali odrazu, była też dostapna położna która pobrała mi wymazy.
Umówiłam się wtedy na wizytę za kilka dni. I ten cykl już miałam transfer
Devin
Moderator
Też uważam że powinnaś zrobić głębszą diagnostykę.A trzydniowych nie można przebadać? Można. Pytanie czy wliczali do statystyki.
Teraz z 4 prawidłowo zapłodnionych zostały 4 blastocysty. Nie mogą być wszystkie kiepskie, a nawet chore się zaczepiają najwyzej później biochem, albo poronienie...a nie beta 0.
Btw zrobie chyba krew w sobote 7dpt, jak bedzie 0 to warto sie dalej kluc...masakra
a czuje sie okresowo, przy biochemie czulam.sie "inaczej"...
Mnie po 1 transferze udany/ poroniony, drugi beta zero lekarz proponował immuno i biopsję. Podeszlam do trzeciego. Nieudany.
4 transfery z beta 0, tu coś musi być nie tak
Miejmy nadzieję że w mojej klinice będą równie ogarnięciJa mając zarodki w danej klinice,poszlam na wizytę „kwalifikacyjną”. Wtedy odrazu podpisujesz zgody na transfer. Nawet nie miałam wizyty z lekarzem tylko zgody podpisałam z opiekunem/ panie co są w recepcji/ położne.
Na krew mnie skierowali odrazu, była też dostapna położna która pobrała mi wymazy.
Umówiłam się wtedy na wizytę za kilka dni. I ten cykl już miałam transfer
LadyCaro
reklama