reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, przepraszam jezeli kogoś urażę, nie taki moj cel, ale ja Wam szczerze zazdroszcze nawet tych biochemicznych ciąż, że coś zaskoczyło, że ruszają...To daje nadzieję na kolejne...albo że raz idzie, raz nie...a u mnie 4ty raz beta 0. Krio na sztucznym, na naturalnym, świeży...Niemożliwe żeby wszystkie były chore...Możliwe że coś z immunologia się porobiło (kiedyś ciążę naturalne) ??? Jak myślicie? Co mi radzicie? Po raz kolejny położona na łopatki, walczymy od grudnia 2022. Za każdym razem wstaje, nie poddaje się, ale pomalu czuje ze stoję pod ścianą, nie wiem co możemy zrobić. Mial ktoś taką sytuację i nagle cudownie coś ruszyło??? Zaczepił się choć jeden..? 39 lat, amh 3-4. Nasienie b ladne.
Miałaś histeroskopie z biopsja endometrium? Widzę, że tak, ale właśnie nigdy nie ma pewności, że ten jeden antybiotyk pomoże :/

reklama
Dziewczyny, przepraszam jezeli kogoś urażę, nie taki moj cel, ale ja Wam szczerze zazdroszcze nawet tych biochemicznych ciąż, że coś zaskoczyło, że ruszają...To daje nadzieję na kolejne...albo że raz idzie, raz nie...a u mnie 4ty raz beta 0. Krio na sztucznym, na naturalnym, świeży...Niemożliwe żeby wszystkie były chore...Możliwe że coś z immunologia się porobiło (kiedyś ciążę naturalne) ??? Jak myślicie? Co mi radzicie? Po raz kolejny położona na łopatki, walczymy od grudnia 2022. Za każdym razem wstaje, nie poddaje się, ale pomalu czuje ze stoję pod ścianą, nie wiem co możemy zrobić. Mial ktoś taką sytuację i nagle cudownie coś ruszyło??? Zaczepił się choć jeden..? 39 lat, amh 3-4. Nasienie b ladne.
Ja miałam za wysoki cross match i na to dostałam antybiotyki na 10 dni. Nie wiem czy to pomogło ale transfer udany.

Mi powiedzieli, że skoro nie będę miała świeżego transferu i idą do mrożenia to są hodowane do 5/6 dnia i wtedy mam się kontaktować. Ale tak się pocieszam że jak by padły to może by mnie poinforowli o tym fakcie. Ale tak tylko się pocieszam z tego stresu 😅
A ile miałaś komórek pobranych? Na pewno nie padły, głowa do góry!

W wieku 39 lat statystycznie ponad połowa zarodków może być nieprawidłowa genetycznie. Ale równie dobrze można miec pecha i wszystkie mogą być nieprawidłowe - więc niestety, ale możliwe jest ze wszystkie były nieprawidłowe i to mógłbyc powód braku zagnieżdżenia. Ale problem może też leżeć gdzieś głębiej. Blizna po cc może utrudniać zagnieżdżanie. Robiłaś ponowną biopsję żeby sprawdzić czy zapalenie zostało wyleczone? Immunologia zmienia się cały czas i to że X lat temu mogło wszystko tam hulać, to nie znaczy że teraz jest ok - więc jak dla mnie do

W wieku 39 lat statystycznie ponad połowa zarodków może być nieprawidłowa genetycznie. Ale równie dobrze można miec pecha i wszystkie mogą być nieprawidłowe - więc niestety, ale możliwe jest ze wszystkie były nieprawidłowe i to mógłbyc powód braku zagnieżdżenia. Ale problem może też leżeć gdzieś głębiej. Blizna po cc może utrudniać zagnieżdżanie. Robiłaś ponowną biopsję żeby sprawdzić czy zapalenie zostało wyleczone? Immunologia zmienia się cały czas i to że X lat temu mogło wszystko tam hulać, to nie znaczy że teraz jest ok - więc jak dla mnie do zbadania. Robiłaś krzywe?
50% to nadal coś powinno chwycic..albo później odpaść. Liczę że na bliznę nie podają zarodka...Lekarz nie nazwał tych kilku kom plazmatycznych stanem zapalnym, mówił że kilka wykryto więc damy na wszelki wypadek antybiotyk. Nie sprawdzaliśmy po. A jakie krzywe?

50% to nadal coś powinno chwycic..albo później odpaść. Liczę że na bliznę nie podają zarodka...Lekarz nie nazwał tych kilku kom plazmatycznych stanem zapalnym, mówił że kilka wykryto więc damy na wszelki wypadek antybiotyk. Nie sprawdzaliśmy po. A jakie krzywe?
50% jest statystycznie. Możesz mieć 100% prawidłowych zarodków a możesz nie mieć żadnych. Bez badania zarodków się nie dowiesz… jeśli antybiotyk po histero był PO nieudanych transferach to mogły one się nie zagnieździć przez chore endometrium bo nie wiesz jaki stan Endo był w trakcie tamtych transferów. Albo mogły być zarodki wadliwe. Albo coś z immuno. Albo mogły się próbować zagnieździć na bliźnie - zarodki sobie wędrują kilka dni zanim się zagnieżdża. Albo jeszcze inny czynnik. Jest tyle zmiennych że ciężko zgadnąć co może być przyczyną…. Szczerze to powinnaś znaleźć jakiegoś bardzo dobrego lekarza który postawi na dogłębną diagnostykę i Cię poprowadzi z tym wszystkim. A nie będzie robił na ślepo transfery….
Kiedy będziesz robić betę? :)

reklama
W wieku 39 lat statystycznie ponad połowa zarodków może być nieprawidłowa genetycznie. Ale równie dobrze można miec pecha i wszystkie mogą być nieprawidłowe - więc niestety, ale możliwe jest ze wszystkie były nieprawidłowe i to mógłbyc powód braku zagnieżdżenia. Ale problem może też leżeć gdzieś głębiej. Blizna po cc może utrudniać zagnieżdżanie. Robiłaś ponowną biopsję żeby sprawdzić czy zapalenie zostało wyleczone? Immunologia zmienia się cały czas i to że X lat temu mogło wszystko tam hulać, to nie znaczy że teraz jest ok - więc jak dla mnie do zbadania. Robiłaś krzywe?
I pytanie czy 50% wszystkich uzyskanych zarodków , czyli nawet tych które umierają w 5tej dobie. Czy 50% końcowych blastek...

Do góry