reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hej, z racji, że to mój cykl transferowy, a mamy teraz tylko jedną szansę, chcę się jak najlepiej przygotować.
Zbieram wszystkie rady, które mogą jakoś "pomóc" w powodzeniu transferu.
Już zakodowałam takie rady jak koktajl burakowy, ciepłe skarpetki i jedzenie, ogólnie grzanie organizmu, magnez. Co mogę jeszcze zrobić?
nie do końca grzanie miałam zakaz ciepłych kąpieli po transferze, koktajlu nie piłam a transfer póki co jest udany ☺️

Moja najlepsza rada to podejść z chłodną głową i słuchać lekarza, frytki z maka i skarpety w ananasy to jest mit; jeden lekarz już raz się wypowiadał o tych frytkach , że my tyle tego znosimy a po transferze wrzucamy w siebie ten syf.
Podstawowa suplementacja omega 3, folian, magnez, witamina D i do dzieła;)

reklama
nie do końca grzanie miałam zakaz ciepłych kąpieli po transferze, koktajlu nie piłam a transfer póki co jest udany ☺️

Moja najlepsza rada to podejść z chłodną głową i słuchać lekarza, frytki z maka i skarpety w ananasy to jest mit; jeden lekarz już raz się wypowiadał o tych frytkach , że my tyle tego znosimy a po transferze wrzucamy w siebie ten syf.
Podstawowa suplementacja omega 3, folian, magnez, witamina D i do dzieła;)
no akurat suplementy o których piszesz biorę na codzień :)
ja bym nie demonizowała tak tych frytek z maka. Wiadomo przecież, ze to w niczym nie pomaga, a jedynie dla głowy. Nie jest to jakiś syf, który miałby przeszkodzić w transferze.
Ja akurat żadnych specjalnych ananasowych rzeczy nie planuję :)

Hej, z racji, że to mój cykl transferowy, a mamy teraz tylko jedną szansę, chcę się jak najlepiej przygotować.
Zbieram wszystkie rady, które mogą jakoś "pomóc" w powodzeniu transferu.
Już zakodowałam takie rady jak koktajl burakowy, ciepłe skarpetki i jedzenie, ogólnie grzanie organizmu, magnez. Co mogę jeszcze zrobić?
Przegadać z lekarzem relanium do transferu. Ono wycisza zarówno na poziomie psychicznym jak i ewentualnych skurczy, badania mówią różnie, tzn niektóre o tym, że pomaga, inne, że nie ma znaczenia. Lekarze mają różny stosunek, ale to można przemyśleć.

ja bym nie demonizowała tak tych frytek z maka. Wiadomo przecież, ze to w niczym nie pomaga, a jedynie dla głowy. Nie jest to jakiś syf, który miałby przeszkodzić w transferze.
Ja na frytasach byłam bo byłam głodna po transferze 🤣
Koktajl piłam, ale nic w ananasy nie miałam. To wiadomo że to tylko "symbol" na szczęście 😁

@LadyCaro mozesz w ogóle przegadać z lekarzami te wszystkie opcje wspomagające i czy którąś z nich u Was prowadzić. Albo jakieś dodatkowe leki. Bo tak poza tym to chyba robisz wszystko…

Przed transferem doktor kazała mi odstawić wszystkie antyoksydanty. Ja frytek z maka to nie lubię więc mi to lotto, każdy je co chce - krążyła po necie taka rolka na ten temat z wypowiedzią lekarza, zresztą takie rzeczy niestety zaburzają gospodarkę glukozowo-insulinową a nieprawidłowe cukry w udanym transferze nie pomagają ☺️

reklama
Przed transferem doktor kazała mi odstawić wszystkie antyoksydanty. Ja frytek z maka to nie lubię więc mi to lotto, każdy je co chce - krążyła po necie taka rolka na ten temat z wypowiedzią lekarza, zresztą takie rzeczy niestety zaburzają gospodarkę glukozowo-insulinową a nieprawidłowe cukry w udanym transferze nie pomagają ☺️
o tych anstyoksydantach nie słyszałam, ciekawe! A dlaczego tak?

Do góry