reklama
fckathy
Fanka BB :)
a czemu nie?A po ivf normalnie można prowadzić ciążę w lux/medi od samego początku? I jak tak, to trzeba informować o tym lekarza? Że ivf miało miejsce?
Devin
Moderator
Oczywiście że można a czemu nie. Ciąża to ciąża, myślę że nie ma różnicy, oprócz tego ze po inf się bierze do jakiegoś czasu leki.A po ivf normalnie można prowadzić ciążę w lux/medi od samego początku? I jak tak, to trzeba informować o tym lekarza? Że ivf miało miejsce?
Ja powiedziałam, lekarz był mega miły, w ogole się nie spodziewałam że trafię na takiego w medi, pytał dokładnie o wszystko, no ale nie było mi dane iść na kolejną wizytę
Motylkowa!
Kiedyś czytałam że w Medi nie można było rzeczywiście prowadzić ciąży po IUI/ivf. Ale dzwoniłam w zeszłym tygodniu na infolinię i nie ma kompletnie żadnych wykluczeń. Jak mialam rozmowę z położną „potwierdzenie ciąży” to pytała czy ciąża w wyniku leczenia niepłodności i jakie zabiegi przechodziłam i tyle. Więc bez stresu ze trzeba coś ukrywaćA po ivf normalnie można prowadzić ciążę w lux/medi od samego początku? I jak tak, to trzeba informować o tym lekarza? Że ivf miało miejsce?
Devin
Moderator
Mogło Cię zmylić to że dziewczyny często pisały że w medi/luxmed lekarze nie chcą dawać skierowań na krew, badań, mówią że nie zajmują się niepłodnością i odsyłają do kliniki. Ale ciąża to ciąża.A po ivf normalnie można prowadzić ciążę w lux/medi od samego początku? I jak tak, to trzeba informować o tym lekarza? Że ivf miało miejsce?
Jedyna rzeczą jaką mi się nie podobała:
ta położna co zbierała „wywiad”, ciśnienie, waga, wzrost, choroby, uczulenia była starsza. Myślę że około 50. (Przepraszam jeżeli kogoś uraze) I ona mówi: który to tydzień: a ja mówię;”nie wiem, nie mam dzieci, nie wiem jak mam to liczyc, jestem po transferze który był 10 lipca. I ona tam liczy w kalendarzu że 6-7 tydzień i mówi; a czemu u nas, w klinice chyba powinna pani prowadzić? Ja mówię: nie powinnam, w mojej klinice nie prowadza ciazy. A ona: słyszałam że prowadza do 10 tygodnia, a ja mówię: a ja słyszałam że nie
I tyle jej pytań
Devin
Moderator
A czemu takie myśli? ja 9dpt miałam 220 i nie było dwócha progesteron jaki?Mój maluch ma się dobrze Ciekawe czy tam nie ma dwójki coraz bardziej mam taką myśl 5 dpt 23,150. 7 dpt 73,330. 9 dpt 200,950 zastanawiam się czy jeszcze robić
Devin
Moderator
Każdy możeProszę o wpisanie wizyta 2.10 mam nadzieję ,że zobaczę już serduszko to będzie 25 dpt zastanawiam się czy zarodek 5 dniowy blastocysta 5 AA może się podzielić Wiecie coś na ten temat ???
reklama
fckathy
mam nadzieje, ze tak, bo marzę o bliźniakachProszę o wpisanie wizyta 2.10 mam nadzieję ,że zobaczę już serduszko to będzie 25 dpt zastanawiam się czy zarodek 5 dniowy blastocysta 5 AA może się podzielić Wiecie coś na ten temat ???