reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Rozumiem, właśnie zastanawiałam się czy coś było inaczej, bo za pierwszym razem się udało a teraz tyle niepowodzeń😔

Kiedy planujesz ruszyć z kolejną stymulacją?

Jeszcze raz powtórzę, że bardzo mi przykro🥺🫂 trzymaj się.

Myslalam ze bedzie prościej. Miałam duże szczęście tamtym razem, że się udało za pierwszym razem. A teraz pewnie jeden lub dwa cykle odpoczynku i zaczynam kolejną procedure :) jestem zdania, ze nie ma co czekać, lepiej nie będzie.

I co celujecie w ten cykl czy bedziecie odraczac transfer? Jaka Wasza przyczyna niepowodzen?

Ja czekam na okres i dzialamy z transferem, moze zejda nam sie terminy :) zobaczymy
Chcemy w tym cyklu najbliższym transfer według planu mógł by być 11 maja no ale wiadomo że nie liczę na to bo może dużo rzeczy się obsunąć i może być później trochę,nie mogę się doczekać bo wszystko takie nowe ale z drugiej strony mam stresik nie powiem że nie 😬 .. nie wiadomo czemu się nie powodzi,wszystkie badania które robiliśmy wyglądają idealnie,jednak ja sama podejrzewam że może endometrioza bo mam bolesne miesiączki od nastoletnich lat,tyle że nikt mi tego nigdy nie potwierdził.. lekarze mówią jedynie że możliwe że mam no ale w tym momencie nie jest to do potwierdzenia ani leczenia bo chcemy zajść w ciąże

muszę dopytać na wizycie o to.
Nie wiem czy to czy boli ma dla Ciebie znaczenie ale ja jestem najwieksza panikara jako znam <i o losie caly czas wystawiana jestem na proby np. punkcja bez znieczulenia 😅> i z pełną odpowiedzialnością potwierdzam - na pełnym pęcherzu nie ma sie czego bać :) lekarz liczył do 5 i właśnie tyle to trwalo 5 sekund. Lekkie smyranie i ciagniecie w podbrzuszu a ja sie trzeslam przed wizyta doslownie jak moj pies u weta 😅

Nie wiem czy to czy boli ma dla Ciebie znaczenie ale ja jestem najwieksza panikara jako znam <i o losie caly czas wystawiana jestem na proby np. punkcja bez znieczulenia 😅> i z pełną odpowiedzialnością potwierdzam - na pełnym pęcherzu nie ma sie czego bać :) lekarz liczył do 5 i właśnie tyle to trwalo 5 sekund. Lekkie smyranie i ciagniecie w podbrzuszu a ja sie trzeslam przed wizyta doslownie jak moj pies u weta 😅
Nie, dla mnie na luzie takie rzeczy. W sensie nie, że nic mnie nie boli, ale ja się w ogóle nie stresuje, będzie bolało to będzie, wiem, że to jest chwila i minie. Także jak będzie trzeba to zrobię.

Chcemy w tym cyklu najbliższym transfer według planu mógł by być 11 maja no ale wiadomo że nie liczę na to bo może dużo rzeczy się obsunąć i może być później trochę,nie mogę się doczekać bo wszystko takie nowe ale z drugiej strony mam stresik nie powiem że nie 😬 .. nie wiadomo czemu się nie powodzi,wszystkie badania które robiliśmy wyglądają idealnie,jednak ja sama podejrzewam że może endometrioza bo mam bolesne miesiączki od nastoletnich lat,tyle że nikt mi tego nigdy nie potwierdził.. lekarze mówią jedynie że możliwe że mam no ale w tym momencie nie jest to do potwierdzenia ani leczenia bo chcemy zajść w ciąże
Prze endometriozie polecam kupić i brać Endomesin. (Możesz brać nawet w trakcie stymulacji). Nawet jeśli nie jesteś pewna że masz- to jest na zdrowe endometrium.
A poza tym przecież w wielu miejscach w Polsce robią test czy ma się endometrioze ( wygląda to jak cytologia)- poczytaj o tym. Wcale nie trzeba już otwierać brzucha, otwieranie czyli laparo służy tylko aby operować i potwierdzić stopień zaawansowania choroby.

Cześć , mam pytanie do Dziewczyn które już schodziły w ciąży z takich leków jak utrogestan i progesteron besins. Po 12 tyg odstawiałyscie tak z dnia na dzień czy stopniowo? Mi lekarz z Kliniki mówił, zeby z dnia na dzień przestać brać, ale mam obawy i chciałam zapytać jak było u Was?

reklama
Cześć , mam pytanie do Dziewczyn które już schodziły w ciąży z takich leków jak utrogestan i progesteron besins. Po 12 tyg odstawiałyscie tak z dnia na dzień czy stopniowo? Mi lekarz z Kliniki mówił, zeby z dnia na dzień przestać brać, ale mam obawy i chciałam zapytać jak było u Was?
Ja stopniowo schodziłam z każdego leku.

Jakby pojawiło się plamienie to miałam wrócić do dawki poprzedniej

reklama
Do góry