reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

U mnie było podobnie, pierwsza stymulacja 13 pęcherzyków a tylko 5 było dojrzałych. Druga stymulacja 16 pęcherzyków i 10 dojrzałych po zastosowaniu innych leków i dawek :) pierwsza procedura (cała) to tylko 30% szansy na sukces niestety:( ale trzymam kciuki, żeby u ciebie wystarczyła ta jedna. Ile pęcherzyków ci naliczyła?
wiesz co, finalnie nie wiem, bo były naprawdę w różnych rozmiarach - kilka 25 mm, ale tez takie 10 mm, stad decyzja o punkcji w czwartek. Wątpię, ze u nas będzie sukces przez te wszystkie genetyczne kwestie, wiec zupełnie się nie nastawiam. Na tym etapie cieszy mnie, ze coś tam będzie pobrane i będzie na nas czekać i już kwestia wieku biologicznego nie będzie odgrywała aż tak kluczowej roli.

reklama
Nie wciskają na jakieś godz? 🥲 mieliście teraz podchodzić ?
Sama nie wiedziałam bo to mój 17dc i jednocześnie 17 dzień po poronieniu, nie wiedziałam jak organizm to odbierze. Chciałam się umówić na piątek bo czułam że owulacja będzie sobota/niedziela więc by się udało pewnie podjeść pod koniec tego tygodnia no ale nie mieli już miejsca na wizytę, dopiero dzisiaj, a dzisiaj już jest po😀 z jednej strony chciałam iść za ciosem i podejść odrazu ale z drugiej- robimy sobie krótki wyjazd na weekend-więc mogę go wykorzystać😀no i nie wiem czy odrazu po poronieniu jest dobrze podejść do transferu, więc życie wybrało za mnie i podejdę za miesiąc 😃

ale żeby nie było kolorowo tak mnie brzuch napiernicza, że ledwo żyję 😅 i do tego oczywiście jak zwykle w okres latam do kibla ciągle, dobrze, że dziś home office

ok, czyli to zalezy od AMH, ja akurat dość wysoki wynik.

A czy też Was pytali o kolor oczu i kolor/rodzaj włosów Wasz i partnera? Zastanawiam się czy to ma znaczenie, skoro lekarz pytał o to? 😅
my mieliśmy w dokumentach takie pytania, mi się zdaje, ze to info w razie adopcji Waszych zarodków

ok, czyli to zalezy od AMH, ja akurat dość wysoki wynik.

A czy też Was pytali o kolor oczu i kolor/rodzaj włosów Wasz i partnera? Zastanawiam się czy to ma znaczenie, skoro lekarz pytał o to? 😅
Ja na 1 wizytę musiałam ankietę wypełnić, tam było 100 pytań i pamiętam że takie byly

reklama
ale żeby nie było kolorowo tak mnie brzuch napiernicza, że ledwo żyję 😅 i do tego oczywiście jak zwykle w okres latam do kibla ciągle, dobrze, że dziś home office
To jak dobrze pójdzie to za jakieś dwa tygodnie punkcja, za 3 transfer i wyjdzie czerwcowy bąbelek😃
I mi będziesz grzać miejsce -afirmacja-😅🙋🏼‍♀️

Do góry