reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jak to właśnie jest przy transferach, bo niektóre kliniki każą badać progesteron w dzień transferu? Ja tylko 7 dni po transferze miałam badany razem z betą
Na dzień przed albo w dzień transferu. Bo jak za niski wyjdzie to możesz odrazu zwiększyć dawkę a 7 dni po- może być za późno.
I ja potem na własną rękę już dla siebie badałam za każdym razem progesteron

1,14, więc jest takie se, Pani doktor określiła je jako niskie.
ja mam podobne i mi czterech lekarzy już różnych powiedziało, ze to jest dobry wynik, ze jest spore pole do manewru i ze mam nie panikować. Ze poniżej 0,5 to małe :)) i właśnie jestem po wizycie i jak mam wyhodowanych od groma, wiec nie słuchaj tej lekarki, bo wcale nie jest źle!

A ja byłam dziś na kontroli, 17dc (nie było wcześniej terminów😞) i jak myślałam jestem już po owulacji.
Tak więc czekam 11 dni na okres i podchodzę na cyklu naruralnym.
Tak więc obstawiam początek października transfer 🙋🏼‍♀️
Nie wciskają na jakieś godz? 🥲 mieliście teraz podchodzić ?

Dobra, przyszedł. Jutro zaczynam się kłuć, kontrola w sobotę rano jak rosną ziomki.
Yeaaa! Jedziesz z tym koksem! 💪

Dwight Office Tv GIF by The Office

A u mnie dziś wieczorkiem
Zivafert i czwartek rano punkcja :)) pęcherzyków bardzo dużo, ale o zupełnie różnych rozmiarach, wiec trudno określić ile będzie z tego sensownych komórek. Lekarz coś tam gadał, że przy następnej dostosujemy dawki, tak żeby równiej pecherzyki szły, a ja miałam w głowę: „wait, what!? Przecież powinnismy zakładać, ze następnej stymulacji nie będzie” i nie wiem, czy się za słówka czepiam czy mam podstawy do braku zaufania 😂😂😂😂

reklama
A u mnie dziś wieczorkiem
Zivafert i czwartek rano punkcja :)) pęcherzyków bardzo dużo, ale o zupełnie różnych rozmiarach, wiec trudno określić ile będzie z tego sensownych komórek. Lekarz coś tam gadał, że przy następnej dostosujemy dawki, tak żeby równiej pecherzyki szły, a ja miałam w głowę: „wait, what!? Przecież powinnismy zakładać, ze następnej stymulacji nie będzie” i nie wiem, czy się za słówka czepiam czy mam podstawy do braku zaufania 😂😂😂😂
U mnie było podobnie, pierwsza stymulacja 13 pęcherzyków a tylko 5 było dojrzałych. Druga stymulacja 16 pęcherzyków i 10 dojrzałych po zastosowaniu innych leków i dawek :) pierwsza procedura (cała) to tylko 30% szansy na sukces niestety:( ale trzymam kciuki, żeby u ciebie wystarczyła ta jedna. Ile pęcherzyków ci naliczyła?

Do góry