reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny co bierze się ze sobą na punkcję? Dostaje się spódniczkę czy całe wdzianko? Ja już nie pamiętam 🤦
Każda klinika ma chyba inaczej. U mnie trzeba było mieć T-shirt i skarpetki, i dostawało się jednorazowe kapciuszki i spódniczki. Po dostałam wodę i ciastka. W niektórych klinikach trzeba mieć swoje kapcie i koszulę nocną, a w innych nic bo dostaje się jednorazowe wdzianko. Ja dostałam rozpiskę z zaleceniami kilka dni przed punkcją od poloznych jak to u nas wygląda :)

reklama
Dziewczyny co bierze się ze sobą na punkcję? Dostaje się spódniczkę czy całe wdzianko? Ja już nie pamiętam 🤦
U mnie była do dyspozycji łazienka wyposażona jak u gina- spódniczki, papcie. Ale ja wzięłam sobie długą koszulę nocną, były też dziewczyny w sukienkach.
Do tego lekkie śniadanie- musy owocowe i woda. A że była zima, to skarpetki i klapki

Mam pytanko, bo dziś przy badaniu lekarz stwierdził, ze mam po 3 pecherzyki antralne na każdym jajniku. Czy to oznacza, ze maks komórek, które mogą dojrzeć to 6?

Dziewczyny które sa również po udanym transferze - kiedy była lub planujecie wizyte w klinice ? Czy leki się zmieniły? :)
Ja byłam w 5tc lekarz potwierdził ze jest pęcherzyk ciążowy dobrze umiejscowiony. Teraz mam wizytę 5.9 to będzie 7tc i jeśli wszystko będzie ok to to jest moja ostatnia wizyta w klinice. Na razie biorę progesteron na następnej wizycie lekarz ma mi powiedzieć jak x niego schodzić :)

reklama
Hej wszystkim, przycupnę w tym temacie jeżeli pozwolicie, bo od września też ruszamy z IVF - zostaliśmy zakwalifikowani do programu w ubiegłym tygodniu, robimy badania, czekam na pierwsze USG za tydzień i potem od następnego cyklu zaczynamy stymulację. Czuję się trochę zagubiona w tym wszystkim (zwłaszcza jak poczytałam Wasze posty), ale zaczynam myśleć, że to dobry krok.

Do góry