reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Chyba niestety to już jest liczone jako jedna próba, nie wiem czy w tych zasadach nie jest też zapis, że jak się nie uzyska 2 dojrzałych oocytów to następuje dyskwalifikacja z programu, musiałabym poszukać w umowie..
Z tego co mi lekarz mówił to są 2 podejścia.
W przypadku, gdy w dwóch cyklach stymulacji nie uda się pozyskać komórek jajowych jest dyskwalifikacja.

Edit: ale nie dopytałam czy wystarczy chociaż jedną pozyskać czy muszą być min 2.

reklama
Ale girls, róbcie, jak uważacie przecież :-D Ja tam nie potrzebuję filmików ani udowadniania :-) :).
Ja już sklep zamknęłam i mi to lotto. Tak się tylko podzieliłam myślą, bo mnie to zaintrygowało, a Wy róbcie, jak uważacie, bądź jak Wam Wasz lekarz sugeruje - lub lekarz koleżanki, lub instaembriolog.
To raczej ważne dla dziewczyn, które dostały takie przestarzałe rady jak ja od lekarza - skonfrontujcie kwestię i porozmawiajcie o tych najnowszych wytycznych. Ewentualnie porównamy efekty :-)
Tutaj nic pewnego nie ma, na każdego coś innego zadziała, trzeba mieć po prostu szczęście. Wydaje mi się, że w walce z niepłodnością to wszystkie reguły i zasady okazują się bardzo niepewne..

Hej ja informuje że mam wizytę 10.09 w bocianie w Białymstoku jeśli któraś tam jest to mam kilka pytań.Będę po owulacji to liczę na badania do kwalifikacji.

Hej ja informuje że mam wizytę 10.09 w bocianie w Białymstoku jeśli któraś tam jest to mam kilka pytań.Będę po owulacji to liczę na badania do kwalifikacji.
To wizyta kwalifikująca? Ja byłam właśnie na kwalifikacji w okolicy owulacji i miałam już robione potrzebne badania.

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie dokumentów do IVF.
Bo dostaliśmy 2x warunkowa umowa przechowywania oocytów i 2x taka sama dla zarodków. To rozumiem, że jedno dla nas jedno dla kliniki?
Jeszcze dostaliśmy 2x Karta dawcy/dawczyni komórek rozrodczych, to jedno mam wypełnić ja, drugie mąż?

I jeszcze jedno pytanie - wypełniam ankietę anestezjologiczną i tam jest pytanie czu choruję na niedoczynność tarczycy. No nikt mi tego nigdy nie swtierdził, ale TSH miałam za wysokie niby i euthyrox biorę. To powinnam wpisać, ze choruje czy nie?

I jeszcze jedno pytanie - wypełniam ankietę anestezjologiczną i tam jest pytanie czu choruję na niedoczynność tarczycy. No nikt mi tego nigdy nie swtierdził, ale TSH miałam za wysokie niby i euthyrox biorę. To powinnam wpisać, ze choruje czy nie?
Wpisz że bierzesz eutyrox, muszą wiedzieć o wszystkich lekach jakie przyjmujesz

reklama
Do góry