reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Macie już date histeroskopi? Będziesz robić w klinice u swojego lekarza? Cieszę się że znaleźliście w sobie siłę żeby podejść do kolejnej procedury ❤️
Daty histerio jeszcze nie mamy, dopiero od nowego cyklu się zgłoszę. Pewnie zabieg wypadnie w ostatnim tygodniu września.
Dziękuję 💚
Ciekawa jestem jak będzie u mnie z informowaniem o tym, ile zarodków mamy, bo niby mają dzownić codziennie i mówić jaki jest stan. Ale to chyba w rzeczywistości może tak nie wyglądać :p
Miło, jeśli dzwoniliby codziennie :) U nas zadzwonili tylko na początku z info ile udało się zapłodnić i na końcu ile zostało do mrożenia. To czekanie na telefon było wiecznością
A z aktualizacji u mnie - jestem po prp. Podobno poszło super, a widok jajników zaskoczył doktora, bo w obydwu były po dwa pęcherzyki - czyli znowu mój organizm zareagował na stymulację dopiero po stymulacji 🤦‍♀️ W. już zapowiedział, że będzie chciał do kolejnej stymulacji dołożyć estrogeny, ale musi się zastanowić jak to zrobić, żeby nie wywołać odwrotnego skutku - mówił coś o przysadce, ale byłam wtedy krótko po narkozie i niewiele z tego rozumiałam ;)

Więc mój status z "w trakcie stymulacji" wrócił do stanu "czekam na stymulację". Kolejna wizyta - kontrola i (najpewniej) rozpisanie stymulacji - 02.09.
🤞🏼🤞🏼

Tutaj mamy jeszcze aspekt, o którym jakiś czas temu pisała instaembriolog, a który @Motylkowa! nam podrzuciła - dla przypomnienia:
Więc trudno powiedzieć co jest lepszym i bardziej efektywnym rozwiązaniem - czy wstrzemięźliwość, czy seks (i to na kilka godzin przed oddaniem nasienia).

My, w pewnym sensie, przetestowaliśmy to podczas ostatnich badań męża - z powodu nagłej konieczności zrobienia badania, abstynencja jaka była zachowana wynosiła niecałe 12h (i było to po dość "ciężkim" i pełnym alkoholu weekendzie). I o ile objętość i koncentracja wyszły poniżej normy (tj. koncentracja 86mln/ml we wcześniejszym badaniu, a wtedy 11,5mln/ml), to np. morfologia wyszła o niebo lepiej, bo z wcześniejszego 1% prawidłowych teraz było to 5% prawidłowych plemników.
No i super.
Róbcie oczywiście jak uważacie, dziewczyny.
Co kraj to obyczaj, co lekarz to porada, co staraczka to doświaczenia, co insta to inne influencowanie.
Przecież ludzie mają dzieci z wakacji pełnych codziennych seksów i alkoholu. I świetnie.
Mnie się logicznie wydawało, że wstrzemięźliwość jest OK. Ale może nie dla wszystkich. Z wstrzemięźliwości przed IUI nie mam dzieci, z wstrzemięźliwości przed in vitro mam, więc wynika z tego, że nie ma żadnego wynikania :-)

No i super.
Róbcie oczywiście jak uważacie, dziewczyny.
Co kraj to obyczaj, co lekarz to porada, co staraczka to doświaczenia, co insta to inne influencowanie.
Przecież ludzie mają dzieci z wakacji pełnych codziennych seksów i alkoholu. I świetnie.
Mnie się logicznie wydawało, że wstrzemięźliwość jest OK. Ale może nie dla wszystkich. Z wstrzemięźliwości przed IUI nie mam dzieci, z wstrzemięźliwości przed in vitro mam, więc wynika z tego, że nie ma żadnego wynikania :-)
"Wiem, że nic nie wiem", to jedno z najczęściej wypowiadanych przeze mnie zdań w temacie starań i ivf ;)

Witam dzisiaj miałam wizytę w klinice od 2 sierpnia biorę Gonapeptyl przez tydzień cała ampułka po tyg pół ampułki i dzisiaj miałam kontrolną wizytę 💪💪I mamy 4 pęcherzyki i wyniki z hormonów są ok i zaczynamy stymulację długi protokół i leki nadal gonapeptyl pół ampułki rano na wieczór mensinorm 300 jednostek 💪💪💪💪proszę o wpisanie w kalendarz wizyta 28 sierpnia

reklama
Do góry