reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
@annn1 jak tam u was? Mieliście telefon od embriologow czy dopiero jutro się dowiecie po zakończeniu hodowli? Dalej planowany masz świeży transfer?
U mnie do dzisiejszej nocy było wszystko super. Dziś w nocy złapałam jakieś problemy z brzuchem i podrażniło mi chyba jajniki. Niby dziś rano jest już ciut lepiej ale pobolewają cały czas. Cały czas też waham się co robić z ewentualnym transferem. Na pewno zechce żeby przed zrobiono mi USG czy z jajnikami jest ok. Jeśli będą dwa zarodki to na pewno pójdę za ciosem w tym cyklu i zechce transfer. Większy mam dylemat co zrobić jak będzie tylko jeden.
O zarodkach nic nie wiem, dopiero jutro ma być telefon z informacją ile się udało wyhodować i od razu poznam godzinę transferu. Cichą nadzieję mam, że gdyby padły to jednak wcześniej by dali znać i nie trzymali w niepewnosci do 5 doby. Jednak tego telefonu w 3 dobie brakuje mi, wystarczyłby nawet krótki mail z informacją, że jest tyle i tyle na ten moment.

Ostatnia edycja:
U mnie do dzisiejszej nocy było wszystko super. Dziś w nocy złapałam jakieś problemy z brzuchem i podrażniło mi chyba jajniki. Niby dziś rano jest już ciut lepiej ale pobolewają cały czas. Cały czas też waham się co robić z ewentualnym transferem. Na pewno zechce żeby przed zrobiono mi USG czy z jajnikami jest ok. Jeśli będą dwa zarodki to na pewno pójdę za ciosem w tym cyklu i zechce transfer. Większy mam dylemat co zrobić jak będzie tylko jeden.
O zarodkach nic nie wiem, dopiero jutro ma być telefon z informacją ile się udało wyhodować i od razu poznam godzinę transferu. Cichą nadzieję mam, że gdyby padły to jednak wcześniej by dali znać i nie trzymali w niepewnosci do 5 doby. Jednak tego telefonu w 3 dobie brakuje mi, wystarczyłby nawet krótki mail z informacją, że jest tyle i tyle na ten moment.
Zadzwoń sama do kliniki :)

reklama
Trzymajmy się założenia że brak wiadomości to dobra wiadomość :) jest jeszcze możliwość ze do 6 doby będą chcieli któryś przytrzymać. Tylko wtedy może być problematyczny świeży transfer bo święto? Chyba że mają dyżur ? Kontroluj te jajniki i jeśli ból się bedzie utrzymywał lub pogarszał to koniecznie podskocz na usg. Niezmiennie trzymam kciuki :)

Do góry