reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Niby tak ale z tą jakością może być też różnie ze względu na amh. Zobaczymy oby ostatecznie chociaż 3 zarodki były🤞🏻

Dziewczyny mam jeszcze dylemat jak robić z L4 po punkcji. Na ile dni miałyście L4? Rozważam wzięcie po prostu 1 dnia urlopu na piątek i zastanawiam się czy to wystarczy plus weekend? Czy jednak więcej odpoczynku było wam było potrzebne?
Wspominam dosyć boleśnie punkcję (w sensie czas po wybudzeniu, nawet dostałam kroplówkę ) ale miałam w piątek więc do poniedziałku doszłam do siebie i nie brałam więcej wolnego. Myślę że nie będzie Ci potrzebne. Chociaż jeżeli będziesz źle się czuć to o zwolnienie śmiało możesz poprosić.

reklama
Niby tak ale z tą jakością może być też różnie ze względu na amh. Zobaczymy oby ostatecznie chociaż 3 zarodki były🤞🏻

Dziewczyny mam jeszcze dylemat jak robić z L4 po punkcji. Na ile dni miałyście L4? Rozważam wzięcie po prostu 1 dnia urlopu na piątek i zastanawiam się czy to wystarczy plus weekend? Czy jednak więcej odpoczynku było wam było potrzebne?
Ja nie brałam w ogóle wolnego. Ale jak chcesz odpocząć to piątek jak najbardziej, wtedy długi weekend😊😀

Ja miałam punkcje w czwartek, nie musiałam pracować ale gdyby tak było to na pewno poprosiłabym o zwolnienie na dzień punkcji oczywiście i dzień po pewnie też, tak dla własnego spokoju:) a potem to już zależnie od samopoczucia, u mnie było wszystko dobrze oprócz pobolewania podbrzusza.

Właśnie, niech już wyłazi 😀
tak, właśnie w tej chwili tak się rozpycha, że mu tłumaczę aby już wychodził skoro w środku ciasno 😂 i potwierdzam, że szczęśliwie udało się za pierwszym razem 🩷 transfer mrożony bo wyprodukowałam 36 jajek i organizm musiał troszkę odpocząć (w międzyczasie torbiele krwotoczne) - punkcja była chyba 12 października, a transfer finalnie 5 grudnia 😅

Trzymam kciuki za Was wszystkie 🤞🏻🫶🏻

reklama
Ja odpoczywam na l4 od dzisiaj, dostałam na tydzień, jakie miałyście pierwsze objawy i kiedy po udanym transferze? :D
5dpt poszłam zrobić progesteron bo miałam go pilnować i mnie podkusiło i zrobiłam betę , wyszła już dodatnia :) potem kontrolowałam co 2 dni przyrosty :)
Od 6dpt bóle podbrzusza przez chyba 2 tygodnie wspomagałam się nospa , teraz już mniej . Plus ból piersi :)

Do góry