reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, przepraszam, ale jakoś mi nie po drodze ostatnio z byciem na bieżąco z forum, więc jakbyście mogły mi zaktualizować co tu się dzieje:

Czekają na kwalifikację / czekają na stymulację / czekają na wizytę:
@LadyCaro - kwalifikacja 19.08
@fckathy - kwalifikacja 8.08
@annn1 - czekamy do kolekjnego cyklu
@Gosia0132 - czeka na stymulację
@Ann2907 - kwalifikacja 9.08
@Izuu007 rozpoczęcie stymulacji 16.08

W trakcie stymulacji:
@Emily0308
@amusedxxx
@wrobelmm

Czekają na transfer:
@QueenK - transfer w sieprniu
@Lea2022 - transfer na koniec sierpnia
@Motylkowa!
@Asiur93
@Martuska.
@raisonnablement
@Aileen31

Po transferze, czekamy na pozytywną betę ❤️❤️:
@Astkamisia

Żebym mogła wprowadzić aktualne info :)
Heej, ja dziś 22dc, czekam na okres lub spontaniczną niespodziankę wakacyjną 🤪 Właśnie zastanawiam się jak to dalej działa jeżeli chcę w następnym cyklu ten transfer ogarnąć 🧐 mam wypisaną już receptę na estrofem 3x1 z dopiskiem aby go stosować od 2dc ale nic więcej mi nie powiedzieli co dalej 🥸… chyba spróbuje podejść jeszcze w tym cyklu na wizytę żeby mi to wszystko rozpisali i wytłumaczyli.
Dziewczyny jak wyglądały wasze pierwsze okresy po punkcji? Ja dzisiaj krwawię falami jak szalona, chyba bardziej niż zazwyczaj. Chociaż może mi się wydaje bo zawsze z tamponów korzystam, a tym razem mam podpaski🙈
Mój pierwszy okres po punkcji skończył się na sorze. Wróć - skończył się na 6 godzinach przebywania na sorze z podejrzeniem że to muszą być nerki.
Wymiotowałam z bólu, po 6 godzinach czekania i płaczu udało mi się na PZU zdrowie dostać do ginekologa, który mnie zbadał i stwierdził że to po prostu rozkręca mi się okres i mam jeszcze bardzo powiększone jajniki i stąd ten ból…. 😫 mega duży ból ale krwawienie tak jak zwykle 3 dni mocniej i później to już takie plamienie…

reklama
Heej, ja dziś 22dc, czekam na okres lub spontaniczną niespodziankę wakacyjną 🤪 Właśnie zastanawiam się jak to dalej działa jeżeli chcę w następnym cyklu ten transfer ogarnąć 🧐 mam wypisaną już receptę na estrofem 3x1 z dopiskiem aby go stosować od 2dc ale nic więcej mi nie powiedzieli co dalej 🥸… chyba spróbuje podejść jeszcze w tym cyklu na wizytę żeby mi to wszystko rozpisali i wytłumaczyli.

Mój pierwszy okres po punkcji skończył się na sorze. Wróć - skończył się na 6 godzinach przebywania na sorze z podejrzeniem że to muszą być nerki.
Wymiotowałam z bólu, po 6 godzinach czekania i płaczu udało mi się na PZU zdrowie dostać do ginekologa, który mnie zbadał i stwierdził że to po prostu rozkręca mi się okres i mam jeszcze bardzo powiększone jajniki i stąd ten ból…. 😫 mega duży ból ale krwawienie tak jak zwykle 3 dni mocniej i później to już takie plamienie…
Ja na sztucznym cyklu miałam brać estrofem od 2dc i podgląd w około 12 dc i wtedy wyznaczał transfer

Dziewczyny jak wyglądały wasze pierwsze okresy po punkcji? Ja dzisiaj krwawię falami jak szalona, chyba bardziej niż zazwyczaj. Chociaż może mi się wydaje bo zawsze z tamponów korzystam, a tym razem mam podpaski🙈
U mnie mega intensywna miesiączka, plamienie aż do 14dc gdzie zazwyczaj plamienie max 8 dc jest i to rzadko

Ja już po pierwszym monitoringu, w środę kolejny i piątek punkcja. Na ten moment mam 6 pęcherzykow plus jeden, który bardzo wybiegł do przodu przed resztą. Trochę się martwię, że mało pęcherzyków. Liczyłam, że będzie w czym wybierać i będzie koło 10.

Był bardziej obfity i 2 dni dłuższy niż zwykle. I po skończeniu były 2 dni przerwy i jeszcze 2 dni plamienia.

Ja już po pierwszym monitoringu, w środę kolejny i piątek punkcja. Na ten moment mam 6 pęcherzykow plus jeden, który bardzo wybiegł do przodu przed resztą. Trochę się martwię, że mało pęcherzyków. Liczyłam, że będzie w czym wybierać i będzie koło 10.
Do piątku mają jeszcze chwilę, więc trzymam kciuki, żeby te 4, brakujące do 10, podgoniły 🤞 a jeśli nie, to pamiętaj, że i tak liczy się jakość, a nie ich ilość.

reklama
Do góry