reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak, to to. I pamiętaj że to badanie powinno się robić u obojga partnerów. I te 14-24 dni stawiam że robocze a nie kalendarzowe. Ja akurat robiłam w synevo (które wysyła do gyncentrum) rok temu jeszcze przed szałem programu i czekałam w miarę krótko bo trzy tygodnie.
dziękuje 🥰 jutro wizyta.

Zaczynam powoli mieć huśtawki emocjonalne….. jprdl 😅

reklama
Myślę ,że gdyby zarodki były nosicielami to byś o tym wiedziała .Nie dostałaś wyniku badań zarodków ? U nas było opisane przy każdym zarodku .U nas kariotypy ok niby można by zrobić badanie WES ale szczerze mówiąc jego koszt jest trochę za wysoki wolałabym tą kasę przeznaczyć właśnie na PgtA .Mam znajoma której mąż ma jakąś translokacje w kariotypie i wyszło to dopiero przy (3-4 procedurze ) bo w końcu ktoś kazał im zbadać kariotypy .Wyjaśniło się dlaczego ich zarodki albo padały w hodowli albo były nieudane transfery .Genetyka to jeszcze w dużym stopniu dla nas tajemnica jest tyle wad nieopisanych które wystąpiły .Na FB jest fajna grupa gdzie czasem ludzie szukają innych osób z podobnymi wadami można tam sporo się dowiedzieć .W załączniku wynik naszego PgtA .
Musiałabym poszukać kartki ale przy dwóch zarodkach napisane że zdrowe a przy trzech była translokacja 13, 19 i 14
Właśnie to badanie WES, też bym postąpiła podobnie jak Ty, to już bardzi duzy koszt....

Hej dziewczyny - u mnie dziś test biały więc decyzja lekarza - odstawiam leki i jak dostanę okres to zaczynam kolejny cykl do transferu i od 2dc biorę estrofem 💪🏼💪🏼
Czyli nawet nie skierował cię na betę tak kontrolnie ?
Dobra wiadomość ,że od razu zaczynacie działać .Ja też miałam od 2dc Estrofem .Trzymam mocno kciuki za piękne endometrium i żeby czas do kolejnego transferu szybko minął .

Hej..
Co do ureoplazmy..to dostaliśmy od gina Summamed x1 przez 7 dni.
To wszystko. No i stymulacja odwlecze się. Ja jednak chce mieć pewność przeleczenia, bo wywalić 20 tys ot tak to żadna sztuka.
Mam nadzieje ze ten antybiotyk pomoże.
A i powiedział, że jak chce to mogę zrobić ponownie wymaz ale ze nie zaleca jakoś specjalnie.🙄

Czyli nawet nie skierował cię na betę tak kontrolnie ?
Dobra wiadomość ,że od razu zaczynacie działać .Ja też miałam od 2dc Estrofem .Trzymam mocno kciuki za piękne endometrium i żeby czas do kolejnego transferu szybko minął .
Nie tutaj nie kierują na bhcg, 14dpt test jest już wyraźny gdy jest ciąża, dlatego nie potrzebna jest weryfikacja dodatkowa. Odnotowali biochemiczna i tyle.

Myślę, że idzie to w dobrą stronę 🥹
IMG_6696.jpeg

reklama
32 lata, amh 0.9
Po stymulacji tylko 3 pęcherzyki 😓
Ja mam 31 lat, AMh podobne bo 0.98.
Udało się uzyskać 8 dojrzałych komórek jajowych ale ostatecznie dotrwało do blastocyst 3 zarodki : 4BB, 4BC, 4BC. Niestety 4BB nie dało nawet biochema. Teraz chce skrócić to wszystko i zrobić podwójny transfer 4BC. Nie wiem czy to może być wina moich słabych komórek czy męża nasienia które wiemy, że jest słabe... Czasem 3 dojrzałe komórki są lepszej jakości niż te 8 dojrzałych..

Do góry