reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
32 lata, amh 0.9
Po stymulacji tylko 3 pęcherzyki 😓
Głowa do góry 🙂 ja mam amh 0,43 i też miałam po stymulacji tylko 3 pęcherzyki i od początku lekarz nie widział ani jednego więcej. Przy punkcji okazało się, że udało się pobrać, aż 4 piękne cumulusy, ostatecznie udało się uzyskać 2 zarodki.
🙂 niby tak… ale jak czytam historie, że komuś z 14 pęcherzyków przeżyły 2 zarodki do transferu, to tracę nadzieję 😓
Doktor na pierwszej wizycie widział 10, a teraz mówi że tylko 3 urosły…
Strach ma wielkie oczy ;) ja również miałam takie obawy i jak widać nie potrzebnie, bo uzyskałam aż 2 zarodki przy tak małej ilości komórek. Pamiętaj, że jakiś pęcherzyk mógł się schować i może okazać się, że pobiorą więcej. Kiedy punkcja?

A czy jest wiadomo czy to translokacja zrównoważona czy nie ?
Ja mam tak przedstawionu wynik. Ty masz mozaikę inna wada. To też o tym słyszałam mija ginekolog też mi to powiedziała. Widzisz pomyliłam ją mam 11 i 13 a mówiłam 13 i 14.

Załączniki

• 17376321125418138339460767461135.jpg
    17376321125418138339460767461135.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 20
Hej..
Co do ureoplazmy..to dostaliśmy od gina Summamed x1 przez 7 dni.
To wszystko. No i stymulacja odwlecze się. Ja jednak chce mieć pewność przeleczenia, bo wywalić 20 tys ot tak to żadna sztuka.
Mam nadzieje ze ten antybiotyk pomoże.
A i powiedział, że jak chce to mogę zrobić ponownie wymaz ale ze nie zaleca jakoś specjalnie.🙄
To ten doktor J.M. z Bociana?

Cześć dziewczyny, dzisiaj miałam wizytę przed rozpoczęciem procedury, jestem aktualnie w 18 dc, na jajniku mam jakąś torbiel, ale owulacja była I jest pęknięty pęcherzyk, endometrium 12 mm. Pani doktor pytała się mnie, czy miałam kiedyś torbiele, ale nie przypominam sobie tego. Dostałam rekovelle i przez 5 dni od rozpoczęcia następnego cyklu mam brać zastrzyki i 6 dnia po usg będzie decyzja, czy robimy punkcje. Ogólnie powiedziała, że nasienie męża jest słabe, natomiast moje AmH bardzo dobre (4.3 ng), mimo mojej obawy że za wysokie. Spróbujemy pierwsza procedurę i zobaczymy.

Czy któraś z Was zmagała się że słabym nasieniem przy in vitro i mimo to udało się wyhodować zdrowe zarodki, które potem zaowocowały zdrową ciąża? Trochę mam obawy przed tym wszystkim...

reklama
Cześć dziewczyny, dzisiaj miałam wizytę przed rozpoczęciem procedury, jestem aktualnie w 18 dc, na jajniku mam jakąś torbiel, ale owulacja była I jest pęknięty pęcherzyk, endometrium 12 mm. Pani doktor pytała się mnie, czy miałam kiedyś torbiele, ale nie przypominam sobie tego. Dostałam rekovelle i przez 5 dni od rozpoczęcia następnego cyklu mam brać zastrzyki i 6 dnia po usg będzie decyzja, czy robimy punkcje. Ogólnie powiedziała, że nasienie męża jest słabe, natomiast moje AmH bardzo dobre (4.3 ng), mimo mojej obawy że za wysokie. Spróbujemy pierwsza procedurę i zobaczymy.

Czy któraś z Was zmagała się że słabym nasieniem przy in vitro i mimo to udało się wyhodować zdrowe zarodki, które potem zaowocowały zdrową ciąża? Trochę mam obawy przed tym wszystkim...
Generalnie z tego powodu (słabego nasienia) m.in. wykonuje się ivf 🙂
Na instagramie i tiktoku jest dziewczyna annazbubu i u nich właśnie był problem ze słabym nasieniem męża. Zaszła w ciążę od razu w pierwszej procedurze 🙂 Głowa do góry! 🍀

Do góry