reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Gratulacje;) oczywiście że da Ci to zawsze pewność do przyrostu. Ja się ucieszyłam ponieważ okres przyszedł i wizytę ustaralam na 10dc czyli na sobotę, lekarz kazał sie umówić 10 a 11dc a gdyby o dzień się spóźnił bym musiała przekładać albo na 12dc się umawiać i kręcił nosem.
Są jakieś skutki uboczne po estrofem? Miałyście coś?
własnie biorę i nic nie czuje oprócz mokrosci w majtkach 🤭

reklama
Gratulacje;) oczywiście że da Ci to zawsze pewność do przyrostu. Ja się ucieszyłam ponieważ okres przyszedł i wizytę ustaralam na 10dc czyli na sobotę, lekarz kazał sie umówić 10 a 11dc a gdyby o dzień się spóźnił bym musiała przekładać albo na 12dc się umawiać i kręcił nosem.
Są jakieś skutki uboczne po estrofem? Miałyście coś?
Super! To faj znać po wizycie ☺️ niech się w końcu ten transfer odbędzie!

U mnie te hormony to w ogóle dziwnie działają. Dziewczyny piszą zawsze, że po progu mają zjazdy samopoczucia itd, a u mnie prog dawał ładniejsza cerę i lepsze samopoczucie.
Natomiast na samym estrofemie to był dramat. Wysypywało mnie, skóra na całym ciele sucha jak wiór i do tego wahania nastroju.

Choć ja naturalnie mam zaburzone hormony, to może nie jestem dobrym przykładem do porównania😏

Super! To faj znać po wizycie ☺️ niech się w końcu ten transfer odbędzie!

U mnie te hormony to w ogóle dziwnie działają. Dziewczyny piszą zawsze, że po progu mają zjazdy samopoczucia itd, a u mnie prog dawał ładniejsza cerę i lepsze samopoczucie.
Natomiast na samym estrofemie to był dramat. Wysypywało mnie, skóra na całym ciele sucha jak wiór i do tego wahania nastroju.

Choć ja naturalnie mam zaburzone hormony, to może nie jestem dobrym przykładem do porównania😏
Ja po punkcji, po całej stymulacji już jestem 3 okres... w końcu przyszedł zgodnie z moim kalendarzem, ale podczas owu bol i plamienie, nigdy nie miałam... I ogólnie źle się czułam.
2 tygdobie temu poznałam dziewczynę co jest po ivf, skończyła 3 mies a brzuch ma faktycznie tak jak już wysoka ciąża, mówiła że po tych hormonach, po punkcji bardzo spuchł jej brzuch, nie chciało jej to spać i tak naprawdę ta opuchlizna z ciała teraz schodzi. Każdy organizm inny.

Ja jestem po wizycie w klinice i od jutra startujemy ze stymulacją, biorę cały czas gonapeptyl i włączam do tego menopur.
Kolejna wizyta 3.01 zobaczymy jak sie sytuacja rozwija czy dokładamy leki czy zostajemy i będziemy ustalać termin punkcji.
Dziś jeszcze miałam badania krwi do narkozy i czekamy za wynikami, trochę się obawiam, bo moja morfologia od zawsze leży i kwiczy, a po świętach to już w ogóle boję się, że za dobra nie będzie i będzie dupa.

Ja jestem po wizycie w klinice i od jutra startujemy ze stymulacją, biorę cały czas gonapeptyl i włączam do tego menopur.
Kolejna wizyta 3.01 zobaczymy jak sie sytuacja rozwija czy dokładamy leki czy zostajemy i będziemy ustalać termin punkcji.
Dziś jeszcze miałam badania krwi do narkozy i czekamy za wynikami, trochę się obawiam, bo moja morfologia od zawsze leży i kwiczy, a po świętach to już w ogóle boję się, że za dobra nie będzie i będzie dupa.
To spróbuj lekki detox, ogranicz cukier i wprowadź zakwas buraczany. Jedzenie lekkostrawne.

To spróbuj lekki detox, ogranicz cukier i wprowadź zakwas buraczany. Jedzenie lekkostrawne.
Nie, nie u mnie to jest całkowicie w czymś innym problem, mam anemię złośliwą i nie tak łatwo poprawić wyniki. Walczę już z tym 13 lat i czasem jest trochę lepiej, a czasami to aż strach patrzeć na wyniki.
Do tego zakwasu nie mogę, bo mój organizm za dużo magazynuje żelaza, mam go w nadmiarze i od lat mam zalecone od hematologa ograniczanie żelazu w pokarmach. Cukru prawie w ogóle nie jem, bo nie przepadam, więc tu raczej problemu nie ma. U mnie problem jest z wit B12, jestem od lat na lekach i zastrzykach, a mój organizm nie przyswaja naturalnie tych witamin, więc tu się robi problem.
No, ale lekarz o tym wie, więc mam nadzieję, że weźmie to jakoś pod uwagę.

reklama
Nie, nie u mnie to jest całkowicie w czymś innym problem, mam anemię złośliwą i nie tak łatwo poprawić wyniki. Walczę już z tym 13 lat i czasem jest trochę lepiej, a czasami to aż strach patrzeć na wyniki.
Do tego zakwasu nie mogę, bo mój organizm za dużo magazynuje żelaza, mam go w nadmiarze i od lat mam zalecone od hematologa ograniczanie żelazu w pokarmach. Cukru prawie w ogóle nie jem, bo nie przepadam, więc tu raczej problemu nie ma. U mnie problem jest z wit B12, jestem od lat na lekach i zastrzykach, a mój organizm nie przyswaja naturalnie tych witamin, więc tu się robi problem.
No, ale lekarz o tym wie, więc mam nadzieję, że weźmie to jakoś pod uwagę.
A robiłaś badania ale takie z prawdziwego zdarzenia na pasożyty? Wysyłkowe? B12 jest właśnie przez Nie wchłaniana i wiele osób co ma ich nadmiar ma proboem z b12.

Do góry