reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych Wrześniowych Maluszków :)

My już też wybraliśmy imiona :-)

Jeżeli będzie pareczka tak jak lekarz mówił to chcemy by dzieci miały takie same inicjały. Mamy już: Nele Laurę, Dominika Adama a najmłodsi będą Nadia Liliana i Damian Antoni.

Więcej rozmyślań nad imionami nie ma. Temat u nas zamknięty :tak:

reklama
a_nka - Bardzo fajnie to wymyśliliście :)
Ja mam cały czas dylemat i nie są do końca wybrane imiona, chciałabym żeby były jakieś wyjątkowe dla nas. Może w kolejnym trymestrze wstąpi we mnie zdecydowanie i coś postanowię :)

Dla nas istotą było aby imie się nam podobało, jego znaczenie dla mnie było ok i aby nie było często nadawane, to pierwsze, zazwyczaj drugie jest już częśćiej nadawane - Julia, Emilia a teraz będzie Zuzanna. Dodatkowo z imieniem Ksenia mamy same dobre skojarzenia, ja miała nauczycielkę i ma tak na imie właścicielka stadniny do której jeżdzimy

p.s.znaczenie z pochodzenia imienia np. Ksenia - gościnna, Roksana - jutrzenka, jaśniejąca, Samanta od czarownicy :-p, nie sugeruje się horoskopami, numerologią etc.

Ostatnia edycja:
Hej,
Kestina - ja również ostatnią miesiączkę miałam 24.12.2013r. także ciekawe jak urodzimy :)
U nas dla chłopca na razie wygrywają imiona - Cezary lub Florian, chociaż Krzyś jest tez słodkie,
dla dziewczynki - Karina, Karolina, Lidia. Wszystko się jeszcze zmieni jak w kalejdoskopie - tego akurat jestem pewna :)
tak sobie wątek przeglądam i jakoś data ostatniej miesiączki nie pasuje mi z suwaczkiem bo od 24.12 dzisiaj mija 12 tygodni i 1 dzień więc jak ciąża może mieć 13 tygodni i 2 dni?

Wczoraj z mężem debatowaliśmy pierwszy raz na temat imion i ustaliliśmy że jak będzie dziewczynka to Alicja a jak chłopiec to Mikołaj.
Nie jest to jeszcze postanowione na 100% ale myślę że Alicja zostanie a nad Mikołajem hmmm w sumie ładne imię mężowi się podoba a ja może się przekonam. :-)

U nas propozycje takie:
dla dziewczynki:
Marianna - kategoryczny sprzeciw córki,
Joanna - też brak akceptacji
Maria
Adrianna

Dla chłopca:
Krzysztof
Adam

Imion "na topie" unikam jak ognia ;)

reklama
Skoro nie chcesz imion na topie, to musisz wykreślić Marię i Adama, bo też na te imiona szał :-)

Do góry