reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych Wrześniowych Maluszków :)

mi sie tez tak podoba Leon, ze szok! Sama nie wiem skad mi sie to wzielo. Maz nie jest zachwycony :no:, jego typ to Tymon. Tez ladnie, zobaczymy :-) Imie dla dziewczynki, to juz zupelnie inna historia. Maz nazwal corke. Ja nie mialam pojecia, wszystko mi sie podobalo i nic... Teraz tez nie wiem. Majeczka to byl moj typ w pierwszej ciazy, ale faktycznie tyle juz jest tych majeczek, juleczek, olivii, ze te imiona na pewno odpadaja. Ja sama bylam jedna z wielu anek w klasie, wiec nie chce fundowac tego swojemu dziecku :-D Mamy jeszcze troche czasu do namyslu na szczescie:tak:

reklama
Ja od dawna chciałam Maję, ale jak teraz jest tak często nadawane to chyba zmienię zdanie, bo nie chcę żeby moja córka była jedną z kilku Majeczek w klasie :) (pod warunkiem, że to będzie dziewczynka)
A dla chłopca kiedyś myśleliśmy Gabriel, teraz zastanawiamy się nad Julianem :)

wiesz co, a ja na to nie patrzę bo ty nadajesz imię swojemu dziecku na całe życie i mimo, że będzie nawet 10 Majek w klasie to twoja córa i tak będzie wyjątkowa dla ciebie :-)nie patrz na to :-) Ja jak synowi nadawałam imię to mało mnie interesowało, że jest w czołówce najczęściej nadawanych imion.

Dzisiaj moja siostra właśnie zagadała do mnie żebym nazwała chłopca Julek ;-) no nic, będziemy jeszcze myśleć bo mamy 3 w czołówce na razie: Kacper, Julian i Nataniel.

elleni- to chyba mamy podobny gust bo też mi się podobają te imiona, które wymieniłaś i jeszcze dodatkowo Mikołaj mi się podoba :)
a jeżeli chodzi o Maję to mam taki plan, że może byśmy nazwali Maria i wtedy można mówić Marysia, Majka więc jakiś to kompromis będzie :)

syn ma być koniecznie Filip (podobno nie mam się nawet co próbować wykłócać z moim M)
córka... hmmm dla mnie to chyba Nel :) M też pasuje :)

ale moja córa śmieję się, że sama sobie wybrała imię. Bo pod koniec ciąży miziałam ją po brzuchu i wymieniałam imiona głośno się zastanawiając. I przy swoim zaczęła szaleć i kopać. I tak została nazwana. I nie wyobrażam jej sobie z innym imieniem :)

Fajnie, że macie już typy imion. My nie mamy koncepcji ani dla chłopca ani dla dziewczynki i coś mi się wydaje, że ciężko będzie z wyborem.

A ja sobie dziś wdumałam, że jak będzie dwóch chłopców to będą: Aleksander i Maksymilian

dziewczynki: Nadia i Oliwia

Parka: Nadia i Aleksander :-)

Nasze typy(w sumie bardziej moje, bo Mężul ma szalone pomysły:p) to dla dziewczynki Liliana, Kornelia albo Oliwia, a dla chłopca Igor, Fabian, Hubert, Wiktor, albo Aleksander:) Myślę, że coś z tego wybierzemy, no chyba, że jak już będziemy znali płeć to inne pomysły nam wpadną:-)

Bubbles spadłaś mi normalnie z nieba :-D

Mężowi nie podoba się Oliwia więc zaproponuje Lilianę ;-) Dzięki Ci dobra kobieto :-D

reklama
Do góry