reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

reklama
My od początku stawialiśmy na Natalię, a tu sie nagle okazało, ze moim rodzicom się nie podoba:-( Ja wiem,z ę to nasza decyzja i na pewno nie bedziemy się patrzeć na innych przy wyborze, ale jakos tak przykro mi sie zrobiło, bo nie spodziewałam sie, ze im sie nie spodoba.

A Pola bardzo ładnie:-)

Margana, ja miałam być Natalią ;-) imię mi się podoba, tak jak piszesz decyzja należy do Was. Chociaż powiem Ci szczerze, że myśmy na początku chcieli Blankę, numerem dwa była Pola, mojej teściowej Blanka się absolutnie nie spodobała, jakiś znajomy nagadał mojemu staremu, że Blanka to częste imię nadawane koniom więc się zraził. Ja to bym olała, ale skoro jemu tak strasznie zależy żeby była Pola, to niech będzie, mi się ono też bardzo podoba :-) Tylko zastrzegłam mu, że już zmian żadnych nie przyjmuję :-)

Margana my wybraliśmy LIWIA, i też okazało się że mamie się nie podoba i siostry też stwierdziły że nie ładne imię też zrobiło mi się przykro mąż nie chce zmienić to nam ma się podobać a nie innym a jak sama nie wiem czy zostawić czy poszukać innego imienia ale ja już nie mam pomysłów;-)

No właśnie nigdy nie bedzie tak, ze wszystkim się bedzie podobać, ale tak by sie chciało zeby rodzicom się podobało. Też przez chwilę zwatpiłam, ale chyba zostaniemy przy naszym.

moja kumpela dała synkowi na imię Nataniel, kiedy babcie to usłyszały, to mało egzorcyzmów nad tym dzieckiem nie odprawiały, mówiły że to żydowskie dziecko i będą do niego mówiły Piotruś, teraz, po czasie rura im zmiękła i nie wyobrażają sobie innego imienia, także nie ma się co sugerować :-) mi np strasznie nie podobało się i nie podoba imię, które dla swojej córki wybrała moja sis, no ale przecież to ich dziecko i ich decyzja, mnie najbardziej wkurzają ludzie, którzy mówią że im się nie podoba i narzucają swoje typy

reklama
oj tam, nie martwcie się czy się podoba rodzicom, nasze imię dla chłopczyka też się nie podobało nikomu jak powiedziałam że chcemy mu dać na imię Ignacy teraz nikt nam nic nie mówi a rodzice i dziadkowie kochają Ignasia najbardziej na świecie. Emilia też się pewnie nie spodoba wszystkim ale najważniejsze czy jak już zobaczymy dzidzia to czy imię będzie pasowało. Znajomi tak mieli że po zobaczeniu dzidzia imię im nie pasowało do buziaka i trzebabyło na prędce wymyślać inne :-)

Do góry