reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych maluszków :)

Julieet gdybym miała wybierać imię dla swojej córki to wybrałabym Pola. Lubię krótkie imiona, bo nie trzeba ich już przesadnie skracać a Blankę na pewno jakoś bym musiała zdrobnić.
u nas na razie wśród znajomych wygrywa Blanka :-) my na pewno musimy dać jakieś krótkie imię, bo nazwisko mamy długie, tak samo jak nie może być z 'sz' ani 'rz/ż'

nie pamiętam już, czy wklejałam tutaj tego linka, ale może któraś się zainspiruje: Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

reklama
a Niunia albo Myszon, Guantanamera, Żyraf buehehehe, to dopiero jazda !
No masakara wiesz tak na marginesie my sie hahamy i wogóle ale te dzieci to mają przerąbane..... a rodzice( nie chcę ubliżać) nasrane w główkach mówiąc kolokwialnie
Albo Kolin... tylko pytanie Jak Kolin Farrell od alicji czy jak Kolin Mcrae (jak ta geirka na Pc czy tam PS..)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pięknie!
Chcialabym tak zgodnie wybrać imiona, i to jeszcze przez telefon:-)
Dziękować, nio niestety u nas tak to wyglądam, że masę decyzji podejmujemy właśnie przez telefon, bo nie ma czasu czekać jak np mój D. zjedzie... A przez fon gadamy codziennie, bo generalnie tak w tygodni najczęściej wygląda nasz kontakt :-(
I podobnie jak Julieet mamy długie nazwisko (ja to na dodatek mam podwójne i imię też długie) heh, więc też nam zależy żeby imię dla małego/ małej nie było za długie i ładnie współgrało z nazwiskiem:-)

u nas na razie wśród znajomych wygrywa Blanka :-) my na pewno musimy dać jakieś krótkie imię, bo nazwisko mamy długie, tak samo jak nie może być z 'sz' ani 'rz/ż'

nie pamiętam już, czy wklejałam tutaj tego linka, ale może któraś się zainspiruje: Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki

Widziałam tę stronę, laliśmy z tego do potęgi. Ale tak jak w linku który zamieściła Bryszka, też słyszałam, że dziwne, oryginalne imiona nadają ludzie o niskim statusie społecznym. Dla dziewczynki "Mrówka" albo "Niunia". I teraz zwróćcie uwagę na to, że ta Niunia będzie miała kiedyś 20 lat. I kiedyś 60. Straszne :szok:

Widzę, że u większości są spore dylematy, my z moim M. na szczęście szybko doszliśmy do porozumienia, imiona będą po naszych dziadkach :)
córeczka Ania
synek Franek
na razie nie wiem co za lokator stuka mi po żebrach, ale z połączenia tych dwóch imion nazywamy maluszka FrAnką :)

Dowiedzieliśmy się w poniedziałek że będzie dziewczynka tak więc imię mamy i nie musimy się głowić nad imieniem dla chłopczyka, zresztą nie mieliśmy nawet żadnych pomysłów i na szczęście jednak będzie Emilia (coś nam jeszcze przebąkuje Lili ale to tylko takie żeby mieć wybór ;-) )

reklama
Do góry