reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Ania Lea ładne imie, moja koleżanka ma córkę o tym imieniu.

Ja miałam być Henrykiem, ale z wiadomych przyczyn staneło na Agnieszce. Przy czym przed moim tatą było 6 facetów, którzy rejestrowali to imię i zostałam Monika Agnieszka. Mi sie podoba:tak:

Maja ma na drugie Sara, bo tak wymyśliła moja mama, a mi w sumie drugie imię było obojętne:happy2:

U nas na razie Amelka,Bruno lub Leon.

reklama
:-D:-D:-D misiako Henryk..uśmiałam się..zgadzam się z dziubą..dobrze, że z wiadomych przyczyn nie jestes Henrykiem:-D

Ciekawe co mój małż powie na Leę? tak to się odmienia?..ale chyba do naszego nazwiska średnio pasuje takie imię..Ada lepiej.

u mnie rodzice postanowili ze jak pierwsza cora to po mamy mamie i jestem Helena jakbym chlopcem byla to Jasiu wiec tez sie ciesze ze dziewucha jestem
polowe dziecinstwa mialam zal o to imie a teraz wraca i ciesze sie ze jestem Helka ehheh z uwagi na fakt ze za wczesnie stracilam mame to moja corka bedzie miala wg tradycji imie po mamie i bedzie Zosienka choc wydaje mi sie ze to nie tym razem bo mysle ze bedzie chlopiec

Mi gdzies wczoraj się obiło Lea...ale to chyba średnio polskie..musze jeszcze poszperać w imionach dla dziewczynek.
dziuba nie lubię takich "starych" imion..typu Jaś, Zosia, Franek..itd..tzn. ok, ale nie dla mojego dziecka. I tak po prostu się uparłam:-)
Lea ładnie, ale u mojego S by nie przeszło... Ja też jakoś nie przepadam za Antosiami i Stasiami, parę dobrych lat temu uważano, że te imiona są obciachowe, jak dla starych dziadów, teraz jest moda na nie. Ja wolę nie iść za modą i dać takie imię, które ogólnie mi się podoba, ale oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli ktoś wybiera akurat Frania czy Zdzisia ;-)

Misiako, łączę się z dziewczynami :-D, dobrze, że ty jednak płeć zeńska jesteś :-D:-D

A ja poszperałam w imionach dla dziewczynek..i nic mi sie nie podoba:-( jeszcze jest trochę czasu i może mnie olśni..chociaż wątpię..

Moi rodzice to dopiero mieli akcje z nadawaniem mi imienia :D

Mama bardzo chciala JOANNE po mojej babci
A tata chcial ANIE bo mu sie podobalo, klocili sie podobno kilka dni az w koncu tata powiedzial ze to on idzie mnie zarejestrowac wiec sobie da jakie imie chce :D Moj brat w tym czasie mial 8 lat.... tata zabral go ze soba to to byl jego najwiekszy blad (jak twierdzil przez jakis czas). Braciszek zrobil taka awanture w urzedzie ze jemu sie nie podoba ANIA , ryk, krzyki, wrzaski i ze jego siostrzyczka ma byc BASIA i koniec :D
No i tak jestem BAŚKĄ :p

Moi rodzice to dopiero mieli akcje z nadawaniem mi imienia :D

Mama bardzo chciala JOANNE po mojej babci
A tata chcial ANIE bo mu sie podobalo, klocili sie podobno kilka dni az w koncu tata powiedzial ze to on idzie mnie zarejestrowac wiec sobie da jakie imie chce :D Moj brat w tym czasie mial 8 lat.... tata zabral go ze soba to to byl jego najwiekszy blad (jak twierdzil przez jakis czas). Braciszek zrobil taka awanture w urzedzie ze jemu sie nie podoba ANIA , ryk, krzyki, wrzaski i ze jego siostrzyczka ma byc BASIA i koniec :D
No i tak jestem BAŚKĄ :p

To Twoja opowieść może być przestrogą, żeby nie brać do rejestracji dziecka starszego rodzeństwa bo może postawić na swoim ;-)
Też znam taką parkę która wymysliła dla dziecka imię Ania ale starsza córka tak długo upierała się że ma być Lena że w końcu dopięła swego :-)

Mononoke
I brat niedopuścił do kłótni rodziców :)
a Basia ładne imie, ostatnio mi chodzi po głowie, takie mniej popularne ostatnio, a ja bym nie chciała żeby moje dzieci miały po kilku imienników w szkole.

reklama
Mononoke - dobre!!!!
ale skoro dzieci stawiają na swoim to u mnie na ewno będzie MATEUSZ, a dla dziewczynki ELIZA lub MAJA!!!!

Do góry