reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Ania Lea ładne imie, moja koleżanka ma córkę o tym imieniu.

Ja miałam być Henrykiem, ale z wiadomych przyczyn staneło na Agnieszce. Przy czym przed moim tatą było 6 facetów, którzy rejestrowali to imię i zostałam Monika Agnieszka. Mi sie podoba:tak:

Maja ma na drugie Sara, bo tak wymyśliła moja mama, a mi w sumie drugie imię było obojętne:happy2:

U nas na razie Amelka,Bruno lub Leon.

reklama
:-D:-D:-D misiako Henryk..uśmiałam się..zgadzam się z dziubą..dobrze, że z wiadomych przyczyn nie jestes Henrykiem:-D

Ciekawe co mój małż powie na Leę? tak to się odmienia?..ale chyba do naszego nazwiska średnio pasuje takie imię..Ada lepiej.

u mnie rodzice postanowili ze jak pierwsza cora to po mamy mamie i jestem Helena jakbym chlopcem byla to Jasiu wiec tez sie ciesze ze dziewucha jestem
polowe dziecinstwa mialam zal o to imie a teraz wraca i ciesze sie ze jestem Helka ehheh z uwagi na fakt ze za wczesnie stracilam mame to moja corka bedzie miala wg tradycji imie po mamie i bedzie Zosienka choc wydaje mi sie ze to nie tym razem bo mysle ze bedzie chlopiec

Mi gdzies wczoraj się obiło Lea...ale to chyba średnio polskie..musze jeszcze poszperać w imionach dla dziewczynek.
dziuba nie lubię takich "starych" imion..typu Jaś, Zosia, Franek..itd..tzn. ok, ale nie dla mojego dziecka. I tak po prostu się uparłam:-)
Lea ładnie, ale u mojego S by nie przeszło... Ja też jakoś nie przepadam za Antosiami i Stasiami, parę dobrych lat temu uważano, że te imiona są obciachowe, jak dla starych dziadów, teraz jest moda na nie. Ja wolę nie iść za modą i dać takie imię, które ogólnie mi się podoba, ale oczywiście nie mam nic przeciwko, jeśli ktoś wybiera akurat Frania czy Zdzisia ;-)

Misiako, łączę się z dziewczynami :-D, dobrze, że ty jednak płeć zeńska jesteś :-D:-D

A ja poszperałam w imionach dla dziewczynek..i nic mi sie nie podoba:-( jeszcze jest trochę czasu i może mnie olśni..chociaż wątpię..

Moi rodzice to dopiero mieli akcje z nadawaniem mi imienia :D

Mama bardzo chciala JOANNE po mojej babci
A tata chcial ANIE bo mu sie podobalo, klocili sie podobno kilka dni az w koncu tata powiedzial ze to on idzie mnie zarejestrowac wiec sobie da jakie imie chce :D Moj brat w tym czasie mial 8 lat.... tata zabral go ze soba to to byl jego najwiekszy blad (jak twierdzil przez jakis czas). Braciszek zrobil taka awanture w urzedzie ze jemu sie nie podoba ANIA , ryk, krzyki, wrzaski i ze jego siostrzyczka ma byc BASIA i koniec :D
No i tak jestem BAŚKĄ :p

Moi rodzice to dopiero mieli akcje z nadawaniem mi imienia :D

Mama bardzo chciala JOANNE po mojej babci
A tata chcial ANIE bo mu sie podobalo, klocili sie podobno kilka dni az w koncu tata powiedzial ze to on idzie mnie zarejestrowac wiec sobie da jakie imie chce :D Moj brat w tym czasie mial 8 lat.... tata zabral go ze soba to to byl jego najwiekszy blad (jak twierdzil przez jakis czas). Braciszek zrobil taka awanture w urzedzie ze jemu sie nie podoba ANIA , ryk, krzyki, wrzaski i ze jego siostrzyczka ma byc BASIA i koniec :D
No i tak jestem BAŚKĄ :p

To Twoja opowieść może być przestrogą, żeby nie brać do rejestracji dziecka starszego rodzeństwa bo może postawić na swoim ;-)
Też znam taką parkę która wymysliła dla dziecka imię Ania ale starsza córka tak długo upierała się że ma być Lena że w końcu dopięła swego :-)

Mononoke
I brat niedopuścił do kłótni rodziców :)
a Basia ładne imie, ostatnio mi chodzi po głowie, takie mniej popularne ostatnio, a ja bym nie chciała żeby moje dzieci miały po kilku imienników w szkole.

reklama
Mononoke - dobre!!!!
ale skoro dzieci stawiają na swoim to u mnie na ewno będzie MATEUSZ, a dla dziewczynki ELIZA lub MAJA!!!!

Do góry