reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

reklama
ellancz : mam pytanko, czy twoja córcia ma na imię Nel czy jest to zdrobnienie od jakiegoś imienia np Aniela ?? Imię Nel bardzo mi się podoba, krótkie a ile fajnych zdrobnień. Ja jakoś uparłam się wybierać krótkie imiona bo mamy strasznie długie nazwisko.
Tak, moja mała to Nel, chociaż panie w urzędzie chciały wpisywać Nela (niby tylko jedna literka a juz mi się nie podoba) i mój S musiał walczyć jak lew, zeby było Nel. My wołamy na nią Luśka :-D:-D

U nas jak będzie chłopak (co po dzisiejszej wizycie jest bardzo prawdopodobne) mój S chciał Tymona, a ja Ernesta, a dziś poszliśmy na kompromis i będzie Gabriel :-D:-D. W razie dziewczynki, imienia brak... może ewentualnie Daria???

u mnie w rodzinie było dokładnie tak samo, cała ciąza była Majka, facet przytakiwał że ok, poszedł zarejestrować małą, przynosi akt urodzenia a tam suprajs, Anna Jankowska :)
u znajomych miała być Zofia, w akcie urodzenia (tatuś oczywiście w USC był) widnieje Aida:-D

ja mojemu zapowiedziałam, że tym razem to ja idę, żadnych podwójnych lub innych imion, niż ustalimy nie chcę ;-)

Ja miałam być Oktawia, ale nie wiem czy tata zmienił czy razem doszli do porozumienia, musze dopytać, ale coś mi się pamięta, że tata z kimś jeszcze wymyślili swoj ei tak mnie zarejestrowali.

Panowie to jednak lubią mieć własne zdanie.

bebzonik
Hania śliczne imie mi sie bardzo podoba

reklama
Mi gdzies wczoraj się obiło Lea...ale to chyba średnio polskie..musze jeszcze poszperać w imionach dla dziewczynek.
dziuba nie lubię takich "starych" imion..typu Jaś, Zosia, Franek..itd..tzn. ok, ale nie dla mojego dziecka. I tak po prostu się uparłam:-)

Do góry