reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

reklama
A to mnie bardzo zaciekawiło co piszesz, rzeczywiście musi to byc sprawa środowiska. Hmm...ale jakiego? ciekawe od czego zależy "moda" na dane imię? Ja z małych Wiktorów nie znam żadnego! Czyli odwrotnie jak u ciebie. U nas co drugi maluch to własnie Kuba lub Michał lub Mikołaj. A wsród dziewczynek króluje Wiktoria i Martynka.

Czasami to sie smiejemy, ze tyle tych Wiktorków. Z moich znajomych ze szkoły i pracy, które przychodza mi na mysl w tej chwili u 6 dziewczyn sa Wiktorki:szok::-D. Najstarszy ma 4 lata, a dwaj najmłodsi po poł roku.

U mnie też zatrzesienie od Martynek i Szymonków zaś :-) Dletego my wybralismy synusia Kubuś a córcia Maja ale juz wiemy ze bedzie córcia raczej na 100% wiec na szczescie imie sie wszystkim podoba i my też zadowoleni :-)

:szok:Aż sześciu? to sporo...
znam Wiktora lat 40, kolega męża i Wiktora lat 23 syn mojej przyszywanej ciotki... Małych to żadnych.

Kurcze najważniejsze żeby imię podobało się rodzicom malca no i by nie było jakoś specjalnie wymyślne. Chyba nie ma nic gorszego jak zestawienie typu Kasandra Kowalska:)

mój mąż ma fioła na punkcie imienia xavier, strasznie mu sie podoba- nawet wczoraj o tym rozmawialismy- bo ja oczywiście mam inne zdanie :) ale dzieki Bogu nie dane jest mu miec syna- bynajmniej ze mna bo ja już swój starganik zamykam :)))

reklama
Ksawery bardzo ładnie, xavier to już nie dla mnie, bynajmniej nie w polsce, co innego jeśli ktoś mieszka za granicą gdzie to imię to normalka.

Do góry