reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

Ech, dziewczyny, a ja nie wiem, co zrobić! Bardzo podoba mi się imię Hania, a mojemu mężowi Zuzia! Też lubię imię Zuzanna, bo znam same fajne Zuzie ;) Jednak teraz to imię jest bardzo popularne (w 2009 roku na trzecim miejscu najczęściej nadawanych imion żeńskich w Polsce), a nie chcę, żeby moja mała nazywała się jak połowa jej koleżanek... Żadne innie imiona nie przychodzą nam do głowy, poza tym imię Zuzanna bardziej pasuje do naszego nazwiska (imię Hanna mniej, bo jest krótsze). Jak myślicie? Szukacie samych oryginalnych imion czy nie zważacie na takie sprawy, jak popularność danego imienia?

reklama
Ech, dziewczyny, a ja nie wiem, co zrobić! Bardzo podoba mi się imię Hania, a mojemu mężowi Zuzia! Też lubię imię Zuzanna, bo znam same fajne Zuzie ;) Jednak teraz to imię jest bardzo popularne (w 2009 roku na trzecim miejscu najczęściej nadawanych imion żeńskich w Polsce), a nie chcę, żeby moja mała nazywała się jak połowa jej koleżanek... Żadne innie imiona nie przychodzą nam do głowy, poza tym imię Zuzanna bardziej pasuje do naszego nazwiska (imię Hanna mniej, bo jest krótsze). Jak myślicie? Szukacie samych oryginalnych imion czy nie zważacie na takie sprawy, jak popularność danego imienia?

Zuzanna to obecnie bardzo popularne imie ,ale mi sie wydaje ze wszystkie imiona sa w jakis sposob popularne i maja jakis sentyment dla rodzicow .wklejam stronke i tam jest mniej wiecej napisane przy kazdym imieniu ile polek poalakow nosi dane imie
Imiona dla dzieci - serwis eDziecko.pl

U mnie jak by byla dziewczynka miala mic na imie Lilia (tak jak u Lilu02)uwielbiam to imie mala Lili. a ze wyroslo cosik po miedzy nozkami bedzie Krystian:-)

Ostatnia edycja:
Paulka24 a Masz na mysli Imie Emil czy Emilian? moje kochanie ma Emilian i kazdy sie zachwyca ze tak malo spotykane a dla wszystkich i tak jest Emilem bo krocej.

Wiktor, Beniamin...mmmm piękne męskie imionka :-)
My nadal oscylujemy wokół Julki, Tatiany i Madzi ...I dalej juz pustka.

:-) stawiam na Madzie:) Sama mam tak na imię i uweilbiam je:-) Magdalenka, Madzia, Magdusia, Magda..Madziunia,, oj dużo tego:) hehe

a moja coreczka będzie Milenka:)

i Zuzia i Hania bardzo mi się podobają, ja myślę ze jakby każdy zwracał uwagę na popularnośc danego imienia to wkońcu wszystkie imienia by się skończyły, ja przy wyborze patrze na to czy dane imię mi się źle nie kojarzy i czy ktoś z najbliższego otoczenia nie nazwał tak dzidziusia, jakaś koleżanka bliska czy kuzynka.

malgos83 Emilian- pierwszy raz słyszę, bardzo orginalne, ślicznie brzmi i ma coś w sobie.

a u nas znowu zmiana, ostatrecznie miał byc Olaf, ale jak ostatnio spacerowaliśmy nad morzem mój S. szukał takiej tabliczki do wózka z imieniem i Olafa nie było, i mów że mu się tak naprawde te imię nie podoba bo kojarzy mu się z Olafem Lubaszenko,ale mi przykrości nie chciał robic więc mówił że bardzo ładne, i gdzieś wypatrzył imię Fabian i ma byc Fabianek, ale ja jakoś przekonana nie jestem do konca.

:szok:justynka, no to po prostu niesamowite jest... Wiktor Tomasz mówisz? ;-)mój małz też Tomasz, wiec namawiam go byśmy dla synka tak po nim dali na drugie:tak: A jeszcze do tego jestesmy na tym samym etapie ciązy, co do dnia... spójrz na suwaczki...:-)

no rzeczywiście podobieństwo jest :-) tylko że ja mam termin dzień przed Tobą :-)

A u nas będzie z pewnością Marcelek
na początku miał być Marcel Maksymilian (drugie imię po tatusiu)
ale chyba ostatniecznie będzie Marcel Mikołaj :)

reklama
Do góry