reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

aga2009- u nas też ma być Martynka- tak już w sumie od początku zdecydowani jesteśmy. A co do chłopca ciągle się zastanawiamy. Jest parę opcji: Ireneusz,Adam,Dawid,Mariusz. Mój S najbardziej chce Irka,ale mi się nie do końca podoba.
martusia_78- ja niunią jestem do dziś dla mojej mamy. I moja córeczka-o ile będzie to dziewczynka(narazie nie wiem) też będzie niunią.

reklama
Witam moja corcia ma na imie Emilia .Strasznie mi sie podobala tez Amelka ,ale jakos tak wyszlo ze zostalo Emilcia .Ma juz 3.5 miesiaca i jest taaaka kochana. Pozdrawiam

U nas będzie Rozalia, tylko mojemu mężowi się nie bardzo się podoba. Woła Rozalka-wersalka. U niego w grę wchodzi Aleksandra, Sandra. Co do Sandry ewnetualnie mogę sie zgodzić, ale i tak na moją kryszynkę wołam Rozalka.:-):-)

Witam, my nie mieliśmy problemu z imieniem dla chłopca - Marcel :-), natomiast z imieniem dla dziewczynki mieliśmy problem. Na szczęście już wybraliśmy... będzie Martunia :-). Za około 2 tygodnie dowiemy się (mam nadzieję) jak mamy zwracać się do naszego potomka, nie możemy się doczekać!

Co do Sandry ewnetualnie mogę sie zgodzić
Zielona no co ty Sandra to przecudne imie ;-) :-D:-D

My sie cos z mezem zgadac nie mozemy :baffled:
Mnie sie podobaja takie kombinacje imion ;-): Sylwia Amelia, Amanda Amelia, Arisa Sylwia lub Samantha Amanda :-)
Mojemu mezowi natomiast podobaja sie imiona typu Katee lub Rachela a ja nie chce imion, ktore inaczej sie pisze a inaczej sie czyta :sorry:
Corci najbardziej podoba sie Arisa :-)
Musimy znalezc jakis kompromis ;-)

Dla chlopca nie mamy zadnego imienia.

Dilajla, ładne imię Hubert i super skrót - Hubi :-D

My nadal błąkamy się po dziewczęcych imonach. Miałam sen, że wymyślamy imiona dla córki i mi wpadło do głowy Lukrecja i Leona. No Leona, to rozumiem, ale Lukrecja?? I w tym śnie mówiłam, że będziemy na nią wołać Lu albo Luca (jak w piosence) Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam, że takie imię istnieje naprawdę :-D
Z damskich imion to moje ostatnie typy to Stefania (Stefka, Stenia) oraz Franka (pełne imię - Franciszka). Kalina (Kala) z kolei pasowałoby nam do nazwiska, ale jakoś nie jestem przekonana.
Prawdę mówiąc, to ja w ogóle nie jestem przekonana do żadnego :baffled:

reklama
Do góry