reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

No a my dalej nie wiemy jakie imie :-) Wczoraj na USG dzidzia sie nie pokazała, wiec zostaje typ Amelki a o chłopcu nadal myślimy. Za 2 tyg mamy wpaść do pani doktor tak poza kolejką i może wtedy się maleństwo ujawni. A powiem szczerze, ze byłam rozczarowana trochę. Fajnie zobaczyć dzidzie i usłyszeć, ze jest zdrowa i duza :tak: (500g waży), ale chcielibysmy wiedzieć jak do brzuszka mówić. No i liczyłam, ze może jakis pierwszy ciuszek kupię. A tu nic, trzeba czekać :rofl2:

reklama
a ja, mimo ze znam plec, wciaz sie wacham, co do imienia, ktora w sumie od dawna bylo moim no.1. Jak maz wymowil je ostatnio razem z nazwiskiem, to dotarlo dopiero wtedy do mnie, ze chyba nie do konca pasuje, bo imie konczy sie na spolgloske i nazwisko na spolgloske zaczyna. No i nazwisko mamy krotkie, jakos tak nie brzmi calosc :-(
Poza tym doszukalam sie tez wczoraj oryginalnej wymowy i LIV wymawiac sie powinno LEEV.... Zastanawiam sie teraz nad spolszczonym wariantem, Livia, albo clakiem innym imieniem...Jak myslicie? Z drugiej strony, nie mam wsrod znajomych Szwedow czy Norwegow, ktorzy mogli by sie przyczepic wymowy, ale znow samej niepoprawnie wolac corke...

Ostatnia edycja:
Carmi po pierwsze Livia, to też śliczne imię. A po drugie, nawet jak poznasz Szwedów, czy Norwegów, to zawsze możesz im wkręcić, że to jakieś bardzo stare polskie imię i to jego właściwa wymowa;-) albo, że tę wymowę spolszczyłaś na potrzeby rodziny w Polsce i tyle. Zresztą wątpię, by ktoś się przejął tym, czy wymawiasz to poprawnie, czy nie - ważne, żeby w ogóle dało się wymówić:tak:

Zgadzam się z tusienką:tak: Livia to też piękne imię a na poprawność wymowy imienia Liv pewnie mało kto zwróci uwagę:tak:

a ktore piekniejsze? :-D:-D:-D

chyba jednak bede sklaniala sie ku drugiemu, a ze Liv to tez wystepuje jako skrot/zdrobnienie od Livii i po domowemu bedziemy mogli miec nasza mala Liv, to szkoda tak nie bedzie. A do nazwiska jednak zdecydowanie bardziej pasuje :tak:

No chyba ze zakocham sie w jakims calkiem innym imieniu po drodze. :sorry:

Bardzo podoba mi sie tez imie Lilith i jest powoli uzywane w DE, ale niestety wielu moze sie zle kojazyc.

No a my dalej nie wiemy jakie imie :-) Wczoraj na USG dzidzia sie nie pokazała, wiec zostaje typ Amelki a o chłopcu nadal myślimy. Za 2 tyg mamy wpaść do pani doktor tak poza kolejką i może wtedy się maleństwo ujawni. A powiem szczerze, ze byłam rozczarowana trochę. Fajnie zobaczyć dzidzie i usłyszeć, ze jest zdrowa i duza :tak: (500g waży), ale chcielibysmy wiedzieć jak do brzuszka mówić. No i liczyłam, ze może jakis pierwszy ciuszek kupię. A tu nic, trzeba czekać :rofl2:

My jak bylam w ciazy z Viki dowiedzielismy sie jaka plec dopiero na poczatku 8 m. bo wczesniej mala tez nie chciala pokazaz,wszystko kupowalismy w neutralnych kolorach....a ja bylam bardzo zaskoczona ze dziewczynka bo jakos mialam przeczucie ze bedzie chlopczyk,teraz znow na odwrot,no i bedzie chyba nastepna dziewuszka:-):-):-)

A ja mam znowu pustke w głowie :baffled: Odkladam jednasz wybór imienia bo i tak odtateczna decyzja zapadnie przed porodem. Ech, jak niektórym zazdroszczę, ze takie zdecydowane juz są ;-)

reklama
Do góry