reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

Carmi, dla mnie Vivien odpada:no:. Rok temu odradzalam to imie kolezance, bo wydaje mi sie jakies takie "z amerykanska wziete", a wiesz jak w DE, bez przerwy jakies Kevinki, Joshe i inne... Mnie najbardziej podoba sie Livia (bardziej Liv- brzmi tak tajemniczo):tak: Wybor i tak nalezy do Ciebie, wiec kieruj sie swoimi upodobaniami:tak:

reklama
Carmi, dla mnie Vivien odpada:no:. Rok temu odradzalam to imie kolezance, bo wydaje mi sie jakies takie "z amerykanska wziete", a wiesz jak w DE, bez przerwy jakies Kevinki, Joshe i inne... Mnie najbardziej podoba sie Livia (bardziej Liv- brzmi tak tajemniczo):tak: Wybor i tak nalezy do Ciebie, wiec kieruj sie swoimi upodobaniami:tak:

Słusznie Aga!!! w końcu to nasze dzieci więc to nasza sprawa jak je nazwiemy!!! a możemy je nazwać tak jak nam się podoba a innym to nic do tego!!!

PS. dla mnie cichą faworytką jest Liwia :-)

hmm...poczytalam troche niemieckich rankingow, i Vivien oraz wszelkie inne jej warianty, faktycznie przoduja....Na dodatek, Vivien to wariant pochodzenia angielskiego, a poza Anglia we wszytkich innyh krajach, to imie bardziej jest meskie, niz zenskie :confused:
Chyba zostanie wiec Livia, jesli zdecyduje sie na jedno imie, badz Liv Dalia, gdyby mialy byc dwa. Nazwisko mamy krotkie, wiec w sumie...czemu nie.

Beatko, Magdalena bardzo ladne imie i wydaje mi sie, ze obecnie az nie takie popularne:tak: Mnie sie rowniez podoba imie Natalia (lub Natalie- jak kto woli) oraz Natasza:tak:

Beatko, Magdalena bardzo ladne imie i wydaje mi sie, ze obecnie az nie takie popularne:tak: Mnie sie rowniez podoba imie Natalia (lub Natalie- jak kto woli) oraz Natasza:tak:

To prawda tutaj w Kanadzie bardzo malo nadaja to imie ,raczej tylko te ktore sa teraz na topie albo jakies angielskie wersje
Natalia i Natasza,sa rowniez przesliczne.:-):-)

A jak w Kanadzie wymawia się Magdalenę? Bo rozważacie polskie brzmienie?

To fajne imię, może być Madzia, może być Lenka :-D

A jak w Kanadzie wymawia się Magdalenę? Bo rozważacie polskie brzmienie?

To fajne imię, może być Madzia, może być Lenka :-D

Kalinko tak samo jak po polsku tylko akcentuje sie je troche inaczej,bardziej miekko,a tak naprawde to tutaj nie znam zadnej Magdy,bo moj P. topiero wczoraj z tym imieniem wyskoczyl,i sama musze dopiero poszperac,jak ono brzmi ale z tego co wiem to nie ma angielskiego odpowiednika ,wymawia sie je chyba tak samo tylko wlasnie ten akcent robi roznice:-D:-):-)

reklama
A moj P. wczoraj wyskoczyl z Magdusia,ja mialam na mysli cos mniej pospolitego ale w koncu i ja sie do niego przekonalam,ale jeszcze zobaczymy:tak::tak:

Mnie sie bardzo podoba, moja córcia jedna z blizniaczek to własnie Madziulka:-)

Może coś w stylu Madeleine?

Chyba masz racje.A tak na marginesie oglądacie moze takie program codziennie o 20.30 na Discavery& Travel " 2 +8 " o takiej wielodzietnej rodzinie najpierw urodziły im sie bliźniaczki Cara i Madelein a potem chcieli miec jeszcze jedno dziecko i urodziły im sie 6 - raczki. Fajny program opisany jest praktycznie kazdy dzien życia tej rodziny.My oglądamy prawie codziennie a zwłaszcza moje córki Karolinka i Madzia a w tym programie Cara i Medelin mówia ze widza siebie.:-)

Do góry