reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Kalina wszystkiego naj z okazji rocznicy.
Właśnie przypomniała mi się historia którą ostatnio szwagierka mi opowiadała. Ona ma koleżankę położną która była przy pewnym porodzie: Kobieta urodziła dzidziusia- szczęśliwa że juz po wszystkim a tu słyszy "no to co rodzimy dalej". Zdziwiona pyta "ale co dalej?" -"no drugie dziecko" :-D
A to ci dopiero niespodzianka. A podobno na usg jedno tak się schowało za drugie że nie było go widać.
W sumie nie mogę sobie takiej sytuacji wyobrazić :tak:
Tak więc Kalinko wszystko możliwe:-D:-D

A ten Gawliński to nie ma synków - Beniamina i Emanuela?
Co do Beniamina, to dziś obchodzi imieniny. Ten dzień to również nasza rocznica ślubu - zaczęłam się martwić, czy to nie znak z tym Beniem. Pojutrze usg :elvis: Ksenia, bądź twarda!

Tak Kalinko, to właśnie imiona jego bliźniaków:tak:

Ja również przyłączam się do Czerwcówkowych życzeń pomyślności na następne lata dla Was. I nie martw się Ksenia na pewno będzie Ksenią;-)

Nam4 roznych lekarzy powiedzialo ze dziewczynka, wiec tego sie bedziemy trzymac....sami nawet na 3D moglismy dobrze zauwazyc ze "pipka" jak nic :-)

a imie...to jak narazie przystalismy na Inez :-) troche nas te pertraktacje kosztowaly nerwow bo oby dwoje uparci jestesmy... a byly opcje na Zuzie, Amelke, Marike ... a na chlopca Maksymilian, Kacper no i moj mezys ostro postulowal przy Tristanie, ktory w ogole mi sie nie podobal.

Drugie imie corcia dostanie po mojej kochanej babci i bedzie Donatka :)

Nam4 roznych lekarzy powiedzialo ze dziewczynka, wiec tego sie bedziemy trzymac....sami nawet na 3D moglismy dobrze zauwazyc ze "pipka" jak nic :-)

a imie...to jak narazie przystalismy na Inez :-) troche nas te pertraktacje kosztowaly nerwow bo oby dwoje uparci jestesmy... a byly opcje na Zuzie, Amelke, Marike ... a na chlopca Maksymilian, Kacper no i moj mezys ostro postulowal przy Tristanie, ktory w ogole mi sie nie podobal.

Drugie imie corcia dostanie po mojej kochanej babci i bedzie Donatka :)

Gonia, Inez... dla mnie bomba :-) takie tajemnicze :-) super!!! u nas też na razie pertraktacje trwają ale koncepcji zero jak drugie dziecięcię nazwać :-D

reklama
Kalina samych słonecznych dni dla Was z okazji rocznicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i informuj co tam na USG widać;-):-D
A moj P. wczoraj wyskoczyl z Magdusia,ja mialam na mysli cos mniej pospolitego ale w koncu i ja sie do niego przekonalam,ale jeszcze zobaczymy:tak::tak:

Beata a wydawało mi się, że o Magdalenie wspominalaś już wcześniej...

Moim zdaniem to piękne i ponadczasowe imię. Sami się na nie pokusiliśmy i nie żałujemy. Ładnie brzmi dla dziecka: Madzia, Magdusia, Madziunia, Madziulka, Magdeczka, Magdalenka, Lenka....rodziców wyobraźnia nie zna granic;-):-D. Na nastolatkę mówi się zwykle Magda a przyjaciółki Madzia. Dorosła to Pani Magdalena.

Jeśli chodzi o zachodnie brzmienie tego imienia to można było się osłuchać swego czasu choćby przy okazji amerykańskiej Sekretarz Stanu za Clintona - Madeleine Albright.

Z literatury z kolei przychodzi mi do głowy powieść Johna Jakesa "Północ Południe" - była też ekranizacja. Tam była Madeleine Fabray - tragiczna miłość głównego bohatera Orry'ego Maina.

Spotkałam się z dwojakim sposobem wymawiania tego imienia (piszę jak słyszę:-) Medlin albo Madlen. Zdrobnienie: Maddy.

Może natknęłaś się na serial Jon and Kate + 8, leci na kanale Discovery Travel and Living? To serial o rodzinie: małżeństwo+ bliźniaczki+ sześcioraczki - na faktach.
Bliźniaczki mają na imię właśnie: Maddy i Cara (Kara) pozostałe dziewczynki:
Alexis, Leah (Lija - czyt.) i Hannah (Hana - czyt.). Mnie się podoba również imię Hahhah i Leah - z tych obco brzmiących :sorry:

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry