reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Mi też od początku wszyscy wróżyli synka, tylko nie moja Mama. Okazało się, że jednak synek. Nawet wczoraj dostaliśmy zdjęcie z siusiakiem. Zresztą od jakiegoś czasu wszyscy, łącznie z moją Mamą, mówią że jednak chłopak, bo podobno wyładniałam bardzo (ja tego jakoś nie widzę:-D).

U nas zostaje Oliver chyba hmm :) co do dawania drugiego imienia to nasze dzieci maja zawsze po kims z rodziny Alex ma po mnie Viktor ma po mezu Małgosia ma po mamie chrzestnej a Oliver bedzie miał po moim tacie chociaz juz nie zyje (podobno nie daje sie po zmarłych ale to moja wielka miłość i był wspaniałym czlowiekiem do tego urodziny ma 14 czerwca ):)

Mój Borys dostanie imię po Dziadku mojego Miśka.
Przyznam szczerze, że mam to gdzieś, że nie daje się po zmarłych imion... Dzięki swojemu dziadkowi mój Misiek jest w ogóle na świecie. Jego dziadek był bowiem wspaniałym specjalistą w leczeniu niepłodności. Wyleczył własną córkę, która prawie nie miała szans na dziecko.
Na drugie mój Mały dostanie Aleksander - po swoim Tacie :-)
Jest bowiem taka rosyjska tradycja, że syn dostaje drugie imię po ojcu. A mój Misiek ma rosyjskie korzenie (właśnie Dziadek jego był rosjaninem :happy:)

Moja Majka ma drugie imię po babci - Zofia a mały pewnie będzie miał jedno, bo nawet z pierwszym mam problem, kompletnie nie wiem jakie mu dać, więc co dopiero myśleć o drugim;-):-)

mój synuś też będzie miał drugie imię po tacie. Tak więc będzie: Filip Albert :-) oczywiście jak tatuś pójdzie do urzędu i nic nie sknoci:-D:-D

mój synuś też będzie miał drugie imię po tacie. Tak więc będzie: Filip Albert :-) oczywiście jak tatuś pójdzie do urzędu i nic nie sknoci:-D:-D

hehehe Monika radze pilnować bo na lubelszczyznie to tradycja mojemu mezowi jego ojciec spierdzielil tak mialo byc MARCIN a na drugie Zbigniew popił i zapisał na odwrot na szczescie on sam nie lubi swojego pierwswzego imienia i posluguje sie drugim czasami zdaza sie ze ktos dzwoni i prosi Zbyszka a odpowiedz jest prosta nie ma tu takiego :)

A ja jestem za tym, zeby kazdy mial swoje imiona. Nie nadaje imion po czlonkach rodziny. Jakos nigdy u nas nie bylo to tradycja, a po drugie nie wiedzialbym kogo imie podac jako drugie zeby nie bylo jakis nieporozumien czy dasow ;-) Chcialabym zeby nasze dzieci mialy imiona malospotykane i niezbyt oklepane no i nie za dlugie bo nazwisko jest 8 literowe ;-) Podobaja mi sie tez dwa imiona :-) Ja jestem Marta Ewelina, maz Przemyslaw (ma jedno imie bo drugiego nikt nie umial wymyslec hihi ;-) ) corcia Sandra Oliwia, a teraz Alan Dawid :-)

kochane czy dziewczynka czy chlopiec, dowiemy sie dopiero jak sie urodzi!!!
Pewna jestem ze ktoras z nas bedzie miala niespodzianke :-):-):-)
pozdrawiam:rofl::rofl::rofl:

Ja na pewno będę miała niespodziankę, bo nie pytam fachowców o płeć, a "fachowcy domorośli" podzielili się na dwa obozy.;-) Dobrze, że nie ma większego wyboru w płciach, bo wtedy to już pewnie każdy by mówił co innego...:szok:

reklama
Do góry