reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

Milkada tez mi sie imie podoba. A te raki to z tego co czytam to bardzo fajne sie wydaja :-) Ja jestem skorpion, wiec niby blisko a niby tak daleko ;-)

reklama
Też jestem rakiem i powiem,ze duzo w tym prawdy jesli chodzi o cechy osobowosci.
Jestem wrazliwcem, sentymentalistka i romantyczka. Raczki są fajne,ale bardzo delikatne. Jesli moj synek bedzie z pod znaku blizniakow to moze nie bedzie taki placzliwy jak jego mamusia w dziecinstwie:D co bardzo by mnie ucieszyło.

Chyba jestem slepa bo nie widze watku o imionach. W kazdym razie my mamy problem dla synka imie było wybrane juz od 7 lat a dla kolejnej corki nie mozemy sie zdecydowac. Ja chce Ige, maz Matylde a nasza najstarsza stwierdziła ze jej sie podoba Jagoda.

Polecam Ige...piekne imie...wiem bo moja dzidzia tak bedzie miala na imie:-D...no chyba ze okaze sie byc Igorem...hihi

No i znalazł sie odpoiwedni temay. Moja mała bedzie miała na imie: Iga (moj typ) albo Matylda(meza typ) albo Jagoda(mojej najstrszej corce sie podoba). Jest troche czasu to musze wszystkim truc zeby Iga wygrała choc moj B twierdzi ze ja wybierałam imie dla 2 pierwszych dziewczyn to on tez wybierze dla 2. Ostatniej Oldze to własnie on wybrał imie bo ja nie miałam koncepcji.

No i znalazł sie odpoiwedni temay. Moja mała bedzie miała na imie: Iga (moj typ) albo Matylda(meza typ) albo Jagoda(mojej najstrszej corce sie podoba). Jest troche czasu to musze wszystkim truc zeby Iga wygrała choc moj B twierdzi ze ja wybierałam imie dla 2 pierwszych dziewczyn to on tez wybierze dla 2. Ostatniej Oldze to własnie on wybrał imie bo ja nie miałam koncepcji.

U mnie pierwszemu synowi sami wybralismy imie Mateusz z naciskiem babci, a dla blizniaczek wybrał własnie syn jak chciał tak dalismy Magda i Karolinka a teraz to blizniaczki wymyslaja imie jak bedzie dziewczynka one chce Oliwke mnie sie podba Emilka a dla syna ....hmmm niewiem moze Oskar, choc mój woli Kubus albo Macius niewiem mamy troche czasu to zobaczymy

Ja to lubie przede wszystkim malo spotykane imiona...sama mam malo spotykane, albo raczej bylo malo spotykane jak sie urodzilam:-D i przez wiele lat bylam jedyna Weronika jaka znalam ;-) Mam nadzieje ze moja corcia tez bedzie zadowolona z tego wyboru;-)

Irka a ja pozwoliłabym wybrać imie starszej córce przy kłopotach z zaakceptowaniem faktu o maluszku poczuje sie wyróżniona :)oczywiście ustalić trzeba i wytlumaczyć ze imie jest jedno na całe zycie i musi wziaść pod uwagę żeby siostra później nie miała problemów w życiu :)

U nas bedzie Olivier chociaz moj syn codziennie przynosi ze szkoły nowy pomysł tylko ze chyba ja sama miałabym problem z wypowiedzeniem go oczywiście same angielskie wersje :)

reklama
Irka, Agatka normalnie czyta w moich myślach:-D, też jestem za tym, żebyś pozwoliła wybrać imię najstarszej córce, która ma największy problem z akceptacją maleństwa. Może jak będzie uczestniczyć w podejmowaniu tak ważnej decyzji, to poczuje się w jakiś sposób odpowiedzialna za swoją najmłodszą siostrzyczkę i przestanie stroić fochy:confused:

A przy okazji, to Jagoda jest bardzo fajnym imieniem - na studiach miałam koleżankę, która je nosiła - dziewczyna pomocna, koleżeńska, ambitna i świetnie się uczyła, także polecam.:tak:

Do góry