kalina_malina
Fanka BB :)
Ja też myślę, że to świetny pomysł.
Poza tym bardzo podoba mi się imię Jagoda tylko przy naszym nazwisku się nie sprawdzi Na nazwisko mamy Jaguś
Inja, to jak najbardziej Jagoda, Jaga albo Jagna
Kalina chyba nic nie podpowiem, fajne te Twoje typy ale jak dla mnie chyba nazbyt orginalne:-( a może to ja mam uraz z dzieciństwa. Mam imię dość rzadko spotykane - Inga - to znaczy teraz częściej ale do 3 klasy LO byłam jedyną Ingą którą znałam. I w podstawówce były same Moniki, Anety, Renaty... i trochę mi było ciężko.
Teraz jestem z niego dumna - no nie od teraz a od momentu kiedy w LO chłopak w którym się podkochiwałam powiedział, że jest piękne
Więc Kalinka może Inga...;-) (zdrabnia się Inia, Ingusia, Isia...)
Ja lubię oryginalne imiona, ale nie chciałabym, aby było pretensjonalne. Inna sprawa, że nie każde imię pasuje do naszego nazwiska - mamy takie trochę z obca brzmiące, coś jak Villas.
Inga to imię, które bardzo mi się podoba, ale jest dość popularne. A Moja Frysia ma wśród koleżanek głównie Ingi, Kingi i Igi i aż mi się trochę kręci, która jest która
Z tych krótkich imion na I podoba mi się również Ida, niestety też coraz częściej je słyszę :-( A moja znajoma ma 2 córeczki - Idę i Adę, pięknie, co?
Kalinko moja św. pamięci Babunia miała na imię Stefania, więc ja mam wielki sentyment do tego imienia. A zdrobnienie Benia jest chyba bardziej od imienia Bernadeta, niż Berenika. Powiem Ci, że znam dwie Benie-Bernadety i jedną Berenikę, która przedstawia się jako Berka Także w razie jakby padło na Berenikę, to masz kolejną opcję zdrobnienia;-) A Klementynka fajne i bardzo pasuje do Frysi, tylko faktycznie z pomysłem na inne zdrobnienie to już kiepściutko
Tusienko, my chyba mamy podobny gust :-)