reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
Irka, dziewczyny super podpowiadają, aby imię dla dzidzi wybrała najstarsza córeczka :-D

My mamy imię dla chłopaczka - Benio. Niestety z imieniem dla dziewczynki jest mega problem! Moja córcia już wybrała - Klementynka. Fajne imię, oryginalne, ale nie jestem pewna, czy można je ładnie zdrabniać, bo mi wychodzi z tego Klema ;-)
Kiedyś kiedyś naszym typem była Jaśmina, ale teraz jakoś niezbyt chyba, chociaż Jasia jest OK. Dla mnie najbardziej w dechę jest Stefka, ale familia się jakoś dziwnie krzywi :-(
No i ostatnia możliwość (z chwilowo branych pod uwagę) to Benia od Berenika. Można skrócić do Nika ewentualnie, no i fajnie pasuje do starszej Fryderyki :tak:

Może macie jeszcze jakiś pomysł do tego zamieszania?

My mamy 2 opcje dla dziewczynki - Amelia i Milania. Żadnej dla chłopca. A najśmieszniejsze jest to, że nie znamy płci. Mam nadzieję, ze za tydzień dzidzia sie ujawni. W koncu do trzech razy sztuka....

Kalina, imiona bardzo oryginalne i trudno zdecydowac,ktore najfajniejsze. Choc przyznam szczerze, ze Benia mi jakos nie podchodzi, mam przyjaciol, ktorzy tak nazwali swojego psa, wiec pewnie stad te skojarzenia. My tez juz wreszcie ustalilismy imie, mialo brzmiec tak samo w polskim jak i niemieckim, by go nie znieksztalcac i byc w miare malo popularne. Z ta popularnoscia chyba nie za bardzo nam sie udalo, ale coz, wybor mielismy bardzo "okrojony" a z imionami meskimi jest zdecydownie trudniej niz z zenskimi:tak::tak:. Mojego drugiego synka nazwiemy Alexander, pieknie sie zdrabnia w obu jezykach i obojgu przpadlo nam do gustu, choc tak jak juz gdzies wczesniej wspominalam, pierwszy wybor to byl Julian (niestety kumpelka "ukradla" mi bezwiednie dwa miesiace temu to imie;-))"

Ostatnia edycja:
A ja tez mam mega problem z wyborem imienia dla mojego synka. Jedyne imie na razie ktore biore pod uwage to Filip. Ale nie jestem przekonana w 100%. A wy nie sadzicie ze jest za bardzo popularne?

Irka, dziewczyny super podpowiadają, aby imię dla dzidzi wybrała najstarsza córeczka :-D
Ja też myślę, że to świetny pomysł.
Poza tym bardzo podoba mi się imię Jagoda tylko przy naszym nazwisku się nie sprawdzi:sorry2:

Kalina chyba nic nie podpowiem, fajne te Twoje typy ale jak dla mnie chyba nazbyt orginalne:-( a może to ja mam uraz z dzieciństwa:-D. Mam imię dość rzadko spotykane - Inga - to znaczy teraz częściej ale do 3 klasy LO byłam jedyną Ingą którą znałam. I w podstawówce były same Moniki, Anety, Renaty... i trochę mi było ciężko.
Teraz jestem z niego dumna - no nie od teraz a od momentu kiedy w LO chłopak w którym się podkochiwałam powiedział, że jest piękne:-D:-D
Więc Kalinka może Inga...;-):-D (zdrabnia się Inia, Ingusia, Isia...)

Dla naszej pierwszej córki wybraliśmy zwyczajne imiona: Magdalena Maria choć czasy się zmieniły;-)

a dla drugiego dzidziusia jeśli będzie dziewczynka, będzie najprawdopodobniej Natalia lub Weronika a na drugie Anna czyli Natalia Anna lub Weronika Anna. Jeśli będzie chłopiec to Daniel (mój typ) lub Marek (typ męża)
napiszcie co myślicie o tych pomysłach proszę:tak:

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Kalinko moja św. pamięci Babunia miała na imię Stefania, więc ja mam wielki sentyment do tego imienia. A zdrobnienie Benia jest chyba bardziej od imienia Bernadeta, niż Berenika. Powiem Ci, że znam dwie Benie-Bernadety i jedną Berenikę, która przedstawia się jako Berka:-D Także w razie jakby padło na Berenikę, to masz kolejną opcję zdrobnienia;-) A Klementynka fajne i bardzo pasuje do Frysi, tylko faktycznie z pomysłem na inne zdrobnienie to już kiepściutko:no:

Inja ja Ci z tymi Twoimi typami nie za bardzo pomogę, bo wolę imiona rzadziej spotykane. A już na Annę, to mam alergię - co prawda lubię chyba wszystkie Anki, które znam, ale jak się ich ma 7 w najbliższej rodzinie, to naprawdę szału można dostać:baffled::-D

Do góry