reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona Naszych fasolek

reklama
A ja jeszcze na chwilę wrócę do Marty - wcale nie powiedziałam, że osoby noszące to imię są niefajne, czy nie dają się lubić. Wg moich obserwacji i własnego doświadczenia one są po prostu strasznie charakterne, albo może tylko ja na takie trafiam...;-):-p:-D

A poza tym, to przecież i tak Wy wybierzecie imię dla dziecka i również Wy będziecie mieć największy wpływ na to, jakim stanie się ono człowiekiem. Chociaż ja tam troszkę wierzę w to, że imię i znak zodiaku mogą predysponować cechy charakteru. Oj dobrze, że już zrobiłam magistra, ba jak by się ktoś z moich profesorów dowiedział o wygłaszanych przeze mnie herezjach, to pewnie by mnie z uczelni wywalili i kazali kończyć jakiś uniwersytet ezoteryczny:-D:-D:-D

A ja jeszcze na chwilę wrócę do Marty - wcale nie powiedziałam, że osoby noszące to imię są niefajne, czy nie dają się lubić. Wg moich obserwacji i własnego doświadczenia one są po prostu strasznie charakterne, albo może tylko ja na takie trafiam...;-):-p:-D

A poza tym, to przecież i tak Wy wybierzecie imię dla dziecka i również Wy będziecie mieć największy wpływ na to, jakim stanie się ono człowiekiem. Chociaż ja tam troszkę wierzę w to, że imię i znak zodiaku mogą predysponować cechy charakteru. Oj dobrze, że już zrobiłam magistra, ba jak by się ktoś z moich profesorów dowiedział o wygłaszanych przeze mnie herezjach, to pewnie by mnie z uczelni wywalili i kazali kończyć jakiś uniwersytet ezoteryczny:-D:-D:-D

Tusienka ja też wierze w to ze imię i znak zodiaku mają jakiś wpływ na "właściciela"
dlatego moje maleństwo ma dobrane imie pod wzgledem znaku i nieodwołalnie będzie Bożena albo Bruno (miał być Borys ale ponoć to strasznie rogate duszyczki są ;-))

Magni - Borysa znam tylko jednego, diablo inteligentny, ale straszny uparciuch i się szybko o wszystko obraża:tak: więc może faktycznie coś jest w tej magii imion:confused::-D

Wszystkie Franki to fajne chlopaki!
Gdyby nie to, ze do nazwiska kompletnie nie pasuje, to bylby Franio. A tak to jest Tymcio :-).

Tymcio - piękne imię! Moja córcia miała w przedszkolu najlepszego kumpla o imieniu Tymek i chyba dlatego tak dobrze mi się kojarzy!

oho, chyba powyżej coś nie tak zrobiłam z cytatem, sorki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja nie mam imienia wybranego dla corki. Cały czas sie jeszcze łudze ze bedzie chłopak.

A ja nie mam imienia wybranego dla corki. Cały czas sie jeszcze łudze ze bedzie chłopak.

Irka coś dla Ciebie - kiedy byłam w ciąży z córką, doktor w 20 tygodniu "stwierdził" chłopca. Przez następne 20 tygodni mąż codziennie szeptał do mojego brzucha "Filip, tu mówi tata!" Pan doktor potwierdzał chłopca jeszcze kilka dobrych razy. Kiedy przy cesarskim cięciu powiedzieli, że to dziewczynka to byłam pewna, że próbują mi zrobić dobry żart. Dlatego nie nastawiam się tym razem!:tak:

Tusienka ja też wierze w to ze imię i znak zodiaku mają jakiś wpływ na "właściciela"
dlatego moje maleństwo ma dobrane imie pod wzgledem znaku i nieodwołalnie będzie Bożena albo Bruno (miał być Borys ale ponoć to strasznie rogate duszyczki są ;-))

Magni - Borysa znam tylko jednego, diablo inteligentny, ale straszny uparciuch i się szybko o wszystko obraża:tak: więc może faktycznie coś jest w tej magii imion:confused::-D

Hehe, a mój Synek właśnie to imię dostanie :-D
Ogólnie imię otrzyma po ś.p. Dziadku mojego A, który całe życie był dla niego wzorem.
To prawda, że to uparte bestie, jak koty mają swoje ścieżki i swoje racje, są też niesamowicie inteligentni i często mocno związani z nauką - w przypadku Dziadka zgadza się co do joty :-D
Mam jednak nadzieję, że te ciężkie i twarde cechy trochę zrównoważy znak zodiaku.
No bo raczki to takie rodzinne wrażliwce są :-):-):-)

reklama
Co do raczków to się z Tobą Cypisiu w pełni zgadzam:tak: Mój M jest raczkiem i mam nadzieję, że Dzidzia też się nim okaże.

Chociaż mam kuzynkę tez rak i jest bestia nie do ogarnięcia - także nie wiem, czy to imię nie będzie miało wpływu decydującego;-) Tak, czy inaczej Borys bardzo ładnym imieniem jest i gdyby nie to, że już mamy jednego w rodzinie, to pewnie byłby wzięty pod uwagę, przy wyborze. A póki co jest Beniamin - a przynajmniej taką mam nadzieję (i tak go na razie nazywam), a jak po porodzie okaże się dziewczynką, to będę się musiał na Łucję przestawić:-D

A tak w ogóle, to dziś miałam śmiechu co nie miara - byłam z Teściową na usg i Ona za wszelką cenę próbowała przekonać lekarkę, żeby jej płeć na ekranie pokazała, bo wie, że my nie chcemy z M. jej poznać. No i jak przyszło co do czego, to dzidzia tak się nogami zasłoniła, że pani doktor powiedział, że choćby chciała, to nie jest w stanie płci określić. I jak wyszłyśmy z gabinetu, to się śmiałyśmy, że dzidzia wytresowana i dobrze wie kogo ma słuchać:-D:tak:

Do góry