czarrownica
Fanka BB :)
Kurde a ja myslalam ze takie rzadkie imie. U mnie w okolicy chyba niema żadnego tymka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A mi z Timonem i PumbąZastanawialam sie nad ang wersja Timothy, bo Tymek calkiem ok, ale po angielsku to imie brzmi jakos malo mesko
I w glowie mam tylko szampon Timotei
Tez mamy problem z wyborem bo chcialam zeby babcia nie miala problemu z wymowa Szkoda ze jak podoba nam sie po angielsku to po polsku nie i na odwrot. Np nie bardzo chce miec Jozia w domu, ale Joey bylby okMi Seweryn się podoba. Moze dlatego ze kojarzy mi sie dobrze. Kazdego Seweryna jakiego znalam to byl dobry chlopak.[emoji6] Nawet nie wiedzialam ze Tymek popularne teraz.. nikogo nie znam o tym imieniu. Tez ladnie[emoji108].
Ja przy wyborze imienia kierowałam się tym żeby i po polsku i po ang było podobnie nie mam wyjścia.
Ja mam na imię Ewelina i dużo Anglików ma problem z moim imieniem co wydawało mi się że mają Evelyn.. ale jednak chyba mało popularne.
Dlatego mój Oliver.
I tak samo.. w polskim może być: Olivier, Oliver lub przez w.
Olivier mi się kojarzy z olejem i mój mówi że to nie jest angielskie tylko hiszpańskie wtedy czy tam jakieś inne. I oni mają tylko Oliver tutaj.
Mi się podoba jeszcze bardzo imię Ethan.. ale nie ma go w polskim i tak trochę średnio żeby moja mamusia się wysilala z wymowa czy ktokolwiek zresztą sama nie lubię jak moje imię przekrecaja.. Mojemu źle się kojarzy.. bo ma dużo znajomych Ethan..
A na dziewczynkę też już mamy imię o ile się pojawi kiedyś: Emilka.
Tylko wtedy to będzie rodzinka: Ewelina ; Elliott ; Emily ; a tu nagle Oliver.. ale już tak się przyjęło Ollie teraz ze nie byłoby to nasze dziecko jakby nie został Oliver [emoji170]
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
2x Piotr too.. twój Piotr i Piotr Junior czy jak ?Babymamusia spoko u mnie jak sie doczekamy kiedys parki to bedzie Justyna 2xpiotr i Pola[emoji12] takze zostaje sama[emoji12]a tak to wszyscy te same inicjaly
A imie Emilia sama chciałam ale P nie chce. Wiec stanelo na Poli. Okaze sie niebawem co wykorzystamy.