reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla synka

reklama
mamy duuuuzy dylemat, ktore imie wybrac:
Maurycy
Tymon
Marcel
Leon
Stefan
Ignacy

bede wdzieczna za pomoc :)

Leon, Tymon, Ignacy - imiona "bezpieczne" "wiekszosci" sie beda podobać..
A gdy wolisz byc "prekursorem mody imienniczej" to proponuje Maurycego lub Stefana.

Marcel mnie nie przekonuje, wole tą bardziej "poprawna" forme imienia -Marceli. I chyba to imie jest pomiedzy tymi dwoma grupami.

A moze jeszcze coś innego.... Jak sie "okreslisz imienniczo" moge cos podesłac

Mi osobiście podoba sie imię Krzysiu ... sama tak chciałam dać na imię dziecku , ale okazała się dziewczynką ;-)
Z twoich imion to Ignaś - równie śliczne co Krzyś :tak:

Mi bardzo podoba sie imie Krystian,dzidzius mialby tak na imie,poki co jest mala Lena (moze nastepnym razem :-) )Jesli kolejne malenstwo okaze sie chlopcem,zastanowie sie tez nad Tymonem,bo Twoja propozycja bardzo przypadla mi do gustu.Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie,ale gdybym miala wybierac sposrod tych imion,wybralabym wlasnie to:tak:

Marcel,tez super :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam coprawda córeczkę, ale jeśli miałabym wybrac imię dla chłopca to chciałabym dać Borys. Natomiast z twoich imion wybrałabym LEON :) Ładniutkie :))

Marcel bez dwóch zdań. Wg mnie imie b. ładne. podobało mi sie od zawsze wiec nie miałam sie nad czym zastanawiac :) Nie wiem czy teraz jest to oklepane imię ale jak mój Marcel sie urodził to w mojej miejscowości było to rzadkie imię, co więcej jeden chłopak miał tylko tak na imię [22 letni]. Po przeprowadzce do Raciborza znów stwierdzam ze imię mało znane - na placach zabaw spotkałam tylko raz Marcela a sama znam tylko dwóch osobiście. Za to Ignasiów, Igorków, Tymków, Antosiów i Olivierków jak mrówków ;p Przy następnym chłopcu - jak Pan Bóg da - to nie wiem jak dam na imię-nie mam jakiegoś nastepnego naj. Póki co przez myśl przechodzi mi
Szymon
Igor
Wiktor
Maxymilian

generalnie chyba bede celowała zeby z nazwiskiem pasowało. Leon tez fajne, spotkałam takiego chłopczyka w szpitalu. Jednakże rodzice moim zdaniem skrzywdzili syna tym imieniem. A dlaczego? Bo w połączeniu z nazwiskiem brzmiało to jak tytuł filmu z Jean Reno.

reklama
Do góry