reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

U nas od początku za nim zaszłam w ciąże to już wiedzieliśmy że córeczka będzie miała na imię Klara a synek Jan :-)

reklama
u nas będzie Adaś albo Krzyś, a jeśli okaże się że to dziewczynka to Karolinka,Sara albo Zosia:happy2:
ale wszystko może sie jeszcze zmienic

och imiona...
ja będę sie głowic i głowic nad imieniem bo my pól czasu w pl a po w fr. i tak będę kombinować by pasowało wszędzie. a najlepiej by sie jeszcze tak samo pisało. bo my typowo pl nazwisko mamy wiec by chodź w fr nie mieli problemu z imieniem.
dla Marcelka najpierw wybraliśmy Eryk ( fr. Eric) ale później z czasem nam sie odmieniło na Marcel.
teraz mi sie podobaja dla chlopca: Damian, Daniel, dla dziewczynki: Laura, Daria.
ale jak będzie mieć na imię to jeszcze pojęcia nie mam.

Hej, to i ja dołączę:)
Chłopak - Tymon (z komiksy Tymon i Mistrz) :)
Dziewczynka - Weronika (po mojej mamie...)

Ostatnio spodobała mi się jeszcze Zuzia, ale to moze jako drugie, choć nie chciałabym, żeby dzieci miały 2 imiona.

U nas też jest niemały problem z imionami. Dziewczynka będzie Klaudia albo Nina.... Jednak ja czuję, że będzie to jednak chłopak a tu .... pustka totalna. Mąż wspomina o Mateuszu, mi bardzo podoba się imię Franek... ale żeby w urządzie zapisali Franek, a nie Franciszek, bo to już do nas w ogóle nie przemawia. Jeszcze ponad 7 miesięcy więc pewnie niejeden pomysł jeszcze wpadnie :)

A my jeszcze się nie zastanawialiśmy nad imieniem. Dla chłopca to mi się podoba Sebastian albo Kamil, a dla dziewczynki to nie wiem sama. W pierwszej ciąży jeśli byłaby dziewczynka to miała być Ewa, po mojej mamie. Może tak zostanie. W pierwszej ciąży odkąd tylko wiedzieliśmy, że będzie chłopiec to do brzuszka mówiliśmy Maciuś, a potem jak się urodził to nam się odmieniło i został Przemusiem :-) No i dobrze, bo teraz wszędzie na ulicach pełno małych Maciusiów, a my z takich co nie chcemy imienia które jest w obecnej chwili zbyt popularne.

takk nam sie wydaje ze duzo czasu na to mamy ale zleci nie wiadomo kiedy... :) my w poprzedniej ciazy bylismy bardzo niezgodni ja mowiłam Jeremiasz a mąż wymyślił sobie Apolloniusza :/ i żadne nie chciało ustapić, po urodzeniu ja zaczełam miec wątpliwości i myśleliśmy nad kacperkiem a moj M poszedł do urzedu i zarejestrowal narodzinki jeremiaszka i nie wyobrazam sobie aby inaczej sie nazywal:)... a teraz dla chlopca brak a jezeli dziewczynka to zawsze mwilismy ze bedzie Ania :) ale nie pewne ...

reklama
Do góry