reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

A u nas pomysłów brak.
Ciekawe, kiedy cos wymyślimy. Ostatnio mieliśmy imię tylko dla dziewczynki. Dla chłopaka do końca nic nie wymyśliliśmy.
To tak jak u nas, ostatnio od samego poczatku wiedzialam, ze bedzie Hanife, nawet gdy jeszcze plci nie znalam, innej opcji poprostu nie bralam pod uwage, imienia dla chlopca nie mielismy wybranego w ogole...

A teraz czekamy az poznam plec, po co sie wysilac i myslec dwa razy, ale ogolnie czuje ze to bedzie chlopak, wiec ksiege tureckich imion juz przejzalam, i jestem zalamana tyle tego, bedzie problem :/

reklama
U nas już od dawna funkcjonuje wersja, że to będzie chłopak. Jeszcze zanim zaszłam w ciąże to był dla nas mały Maurycy:D A jak będzie dziewczynka to nie mam pojęcia jak ją nazwiemy..

Nam podoba się Julia lub Zuzia dla dziewczynki :) (mi osobiscie jeszcze Tatiana ale mąż ktegorycznie sie sprzeciwia) a dla chłopca jeszcze się zastanawiamy :) mnie kusi Jaś , Kajtek lub Adaś no i Dawidek :pP

ja sie sugerowalam opisem harakteru do imienia, wybieralismy z Ł 10 imion ja 5 on 5. a pozniej z tego wybieralismy 5 ktora nam odpowiadało a pozniej do tych imion czytaliśmy opis;)
i tak robiliśmy do chłopca i dziewczynki:)

Ja od momentu, w którym się dowiedziałam o ciąży krzyczę o Dominiku. Skarb z kolei chciałby Tymona, ewentualnie Tymoteusza.
Nad dziewczynką nie myślimy jakoś. Pewnie zaczniemy dopiero, gdyby się okazało po usg, ze czeka nas córa :)

klavel piekne imie ma twoja coreczka
ja mysle podobnie jak ty myslalas, ze bedzie dziewczynka
inne opcji nie biore pod uwage moi chlopcy tez
a bedzie miec na imie Hania :-)

co do chlopca to myslelismy Leon,Leo lub Maurycy jak Vileyka
ale nasz mlodszy ma Marcel wiec zbytnio podobne wiec odpada
moj M jeszcze cos o Tytusie wspomnial ale mi nie bardzo lezy

U nas w powietrzu krąży Stanisław Bazyli, to w mojej rozinie bardzo energetyczne imiona, po moich dziadkach.
Dla dziewczynki nie mam pojęcia... :)

reklama
Odkład wiem ze jestem w ciazy zakochałam sie w Nince choc wczesniej nawet nie bralam pod uwage...Teraz mam w głowie tylko imie Nina!:happy:Wczesniej myslalam Weronika, Pola, Kaja. Dla chłopca Jakub lub Maks i tu sie chyba nic nie zmieni :tak:

Do góry