reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych okruszkow :)

I my już wybraliśmy imiona dla naszych księżniczek: Alicja i Lidia ;)
Piękne imona, Lidia jest dzisiaj raczej mało spotykanym imieniem, Brzmi dostojnie i muszę przyznać, że wszystkie Lidie jakie znam takie właśnie są. Mi się kojarzy z moją teściową :) Ciekawi mnie skąd taki pomysł na imię? :tak:

Paulinka z trójki najbardziej podoba mi się Adam :tak:

reklama
Abezela ani ja ani mąż nie znamy żadnej Lidki, ale jakimś trafem obojgu z nas podoba się to imię po prostu :) nie chcę imion z pierwszej piątki najpopularniejszych, nawet jak są ładne :)

Abezela ani ja ani mąż nie znamy żadnej Lidki, ale jakimś trafem obojgu z nas podoba się to imię po prostu :) nie chcę imion z pierwszej piątki najpopularniejszych, nawet jak są ładne :)

Myślałam, że to może jakaś tradycja rodzinna lub imię nadawane po kimś z rodziny. Imię jest niewątpliwie ładne, pasujące zarówno dla małej dziewczynki jak i dorosłej kobiety. :tak: Też wolę imiona mało popularne np. Ida czy Halinka ale mój mąż ma troszkę inne zdanie w temacie i u nas nadal impas.

Edytko ślicznie. Znam kilka lidek, zwariowane stanowcze, pyskate kobiety, dziewczyny
U nas dalej Liwia może sie uda zobaczymy.

Ja znam jedną bardzo fajna dziewczyna:) i też tak mam, że i mi i mężowi podoba się imię Urszulka, gdy będzie dziewczynka i Bronek gdy będzie chłopiec, też nie są najpopularniejsze, szczególnie to dla chłopca, ale to nam rodzicom mają się podobać :D

To wam zazdroszczę zgodności:) Za pierwszym razem nie było problemu, zgodnie wybraliśmy Emilię a teraz brak porozumienia:( Do mojej listy dla córki dodaje następne Gaja może to mąż zaakceptuje:)

reklama
Do góry