reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

Sosnowiczanka no to trochę ich znasz.
Haha ja nie szukam już bo rodzina duża i z tych co nam się podobają dla chłopca zostało tylko kilka za to dla dziewczynki mamy większe pole do popisu.

Kasia Walerian...pierwszy raz słyszę to imię:)

reklama
U nas jeśli dziewczynka to Hania, a dla chłopca jeszcze nie mamy. Podoba nam się Antoś, ale wywnioskowaliśmy że to obecnie najmodniejsze imię i głupio by było jakby nasz Antoś miał sześciu Antosiów w klasie. Choć z tego co tu czytam Antosiów jak na lekarstwo, tylko jeden mi się przewinął i to już urodzony. Serio? ;)

A co myślicie o imieniu Ignacy/Ignaś. Dla małego chłopca przesłodkie dla dziadka dostojne ale co dla nastolatka?? Igi?? ;) ogólnie mi sie podoba, sąsiedzi mają 4letniego synka o tym imieniu..
Czoperka może alternatywa dla Antosia ;)

Martucha dla dziecka Ignaś brzmi fajnie, ale dla takiego 17latka Ignaś hmmm nie wiem, nie bardzo . Ignacy? Jakoś tak poważnie.. No nie mój typ. Ale ja to mam wogóle inny gust jak widzę:) No ale wiadomo, co sie komu podoba..
Póki co zadnego Ignacego nie znam. Za to Antosiów sporo:)

A dzis widziałam na FB, znajoma urodziła synka, Romeo. Z tym ze w Niemczech mieszka. Może tam jest popularniejsze?

reklama
Czoperka ja mam Antosia :):):) i jak już wybraliśmy imię to wtedy co raz to więcej Antosiów mi się rzucało w ucho, no ale już się przyzwyczailiśmy do tego brzuszkowego i tak zostało.
A na pocieszenie to powiem Ci, że wśród popularnych jest chyba na 8 pozycji :D:D:D
A Hania to też nasz typ dla córy lub Pola
Martucha u nas był Ignaś w przedszkolu, gdzie pracowałam i super mi się kojarzy! Mądry blondasek z loczkami :) imię też mi się podooba tylko właśnie dla takiego nastolatka nie ma skrótu...
Sosnowiczanka oo Romea to żadnego nie znam ;D

Do góry