reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

Sosnowiczanka w Niemczech są czasami takie imiona ze idzie język połamać ;) ale szczeze w przedszkolu u młodego nir ma 2 tych samych imion.

reklama
Martucha, na Ignasia mój mąż wpadł przedwczoraj, ale dokładnie tak samo się zastanawialiśmy - dziecko Ignaś, dorosły pan - Ignacy, a nastolatek? I dokładnie to samo jest ze Stasiem, który też nam siedzi w głowie. Mały Staś brzmi bardzo ładnie, pan Stanisław brzmi dostojnie, ale dla nastolatka Staszek mi się nie podoba.

Moja kumpela ma 3-miesięcznego Julianka :)

Hehe, a jestem zdecydowana na Maksyma, Mikołaja dodałam, bo mam sentyment do tego imienia, pierworodna miała być Mikołajem, a Gaba miała być właśnie Maksymem:-) No i koniecznie Maksym, a nie Maksymilian:-)

U nas nie zamiennie Jagoda Alicja albo Marcel Mikołaj i bardzo się cieszę ze ten wybór mamy z głowy :D

Ale i tak wychodzi mały Maksio :)))

My dla naszej dziewczyneczki wybralismy Emma.
Mieszkamy w UK, wiec chcemy cos "latwego w wymowie" po polsku i angielsku.
Mi podobalo sie tez Ingrid, ale maz protestowal, wiec bedzie Emma Maria :)

reklama
Do góry