reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

U nas najprawdopobniej Laura lub Ignacy :)

Choć przyznaję, że zainspirowałam się Waszymi pomysłami i faktycznie zaczynają mi się podobać te długie imiona. Dwa długie imiona plus nazwisko brzmią dostojnie :)

reklama
U nas chłopak będzie Konrad (i tak na razie zapowiada Usg) A jak okażę się dziewczynką to będzie Kinga :-D

Z dziewczynką było sporo problemów (chodzi o imię) bo najpierw miała być Julia ale mnie zniechęciło przez popularność. Ja chce Kornelię mąż nie... W pracy w przedszkolu miałam podopieczną Kingę która byłam moją ulubienicą więc stąd pomysł.
Konrad był okrzyknięty jednogłośnie. Po za tym podoba mi sie znaczenie tego imienia "niosący dobrą nowinę"

U nas dla małego mężczyzny tatko wybrał Sebastian... Mi tam się bardziej Kamilek podoba, ale Sebuś też ładnie :-). Na mnie spadł obowiązek wybrania czegoś dla małej damy... Zawsze marzyłam o małej Zuzi, ale tak jak mówi Daissy, od jakiegoś czasu jest mega wysyp :-). Dlatego zdecydowałam się na małą Liliankę :-).

U mnie też raczej Lilianna (tak właśnie przez dwa "n") zostanie dla dziewczynki, więc chyba nas już 3 z tym imieniem jest :tak:

u nas będzie Piotr Jakub:) Dziewczynka miała być Maria Monika, ale lekarz ostatnio mówił, że będzie chłopak.

Ja tez chcialam Maximiliana ale Anglicy wybili mi to imie z glowy.. Mowia ze tu w Anglii tego imienia sie nie daje bo uznane jest za "zamerykanizowany wymysl dla Amerykanskich snobow!" :( Szkoda... W Anglii popularne jest po prostu Max..ale sama nie wiem :(

reklama
Do góry