reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

znalazłam ranking najpopularniejszych imion w Polsce w 2011:

Oto 20 najczęściej nadawanych imion w Polsce w minionym roku. Zaczynamy od dziewczynek:

20. NADIA

19. MILENA

18. GABRIELA

17. MARTA

16. NIKOLA

15. HANNA

14. EMILIA

13. ALICJA

12. ANNA

11. MARTYNA

10. ZOFIA

9. NATALIA

8. OLIWIA

7. ALEKSANDRA

6. AMELIA

5. WIKTORIA

4. JULIA

3. ZUZANNA

2. MAJA

1. LENA

Teraz 20 najczęściej nadawanych imion w Polsce w minionym roku, które otrzymali chłopcy:

20. KAMIL

19. MARCEL

18. ALEKSANDER

17. KAROL

16. MIKOŁAJ

15. IGOR

14. ANTONI

13. DAWID

12. WIKTOR

11. PIOTR

10. JAN

9. ADAM

8. WOJCIECH

7. BARTOSZ

6. MATEUSZ

5. MICHAŁ

4. KACPER

3. FILIP

2. JAKUB

1. SZYMON

Digitalis ja też się cieszę ze imię które wybraliśmy nie jest na tej liście :)

Lena i Szymon rządzą - najczęściej nadawane imiona w Polsce w 2011 roku

reklama
No to szok, jak wybieralismy imie to sprawdzalismy listy z ostatnich lat i nie bylo na nich Martyny, a tutaj prosze!!!!:eek::no::wściekła/y:
Ale poszukam w wolnej chwili innej listy, moze beda mieli dla mnie lepsze wiadomosci ;-):-p

dagrab, może w 2012 roku juz Martyna nie będzie popularne?? poza tym jest poza pierwsza dziesiątka... najgorzej to byc w pierwszej piątce :)

Munie racja- wazne ze nie pierwsza 5, zreszta sprawdzalam w katowicach popularne imiona i Martyny nie bylo.Zreszta moze imie byc malo populatne u nas na slasku a np Warszawa podbija ranking.Wiec spoooooooookooooo :-)

Dobrze, że my już dawno zrezygnowaliśmy z Jakuba lub Filipa, bo w pierwszej trójce się znalazły! Teraz na tapecie jest Oskar! Zobaczymy czy już do końca tak zostanie!

mi się bardzo podoba imię Oskar - jak będzie niespodzianka i okaże się, że jednak jest chłopiec to będzie właśnie będzie Oskarek :)

mam nadzieję że jednak dwóch lekarzy na podstawie 5 usg nie mogło się mylić :)

a ja tam nie patrzę na te statystyki bo starsza siostra wybierała i tak zostanie -Lena, nawet nie wiedziałam że taka popularna się zrobiła a już Nadia na 20 miejscu to zaskoczenie bo jak dawaliśmy w 2008r. to była w wielkim tyle;).

w sumie w moim otoczeniu nie ma żadnej Leny, znajomi mają inne popularne ale akurat Lena jest pierwsza w rodzinie, wśród znajomych itd. Damy radę, tylko przy tym doszliśmy do wspólnego porozumienia z młodą i z tatą:-).

reklama
No mnie też ten ranking zaskoczył, bo Leny żadnej jeszcze nie poznałam, no a poza tym to dane z 2012, miejmy nadzieję, że trochę się zmienią te statystyki i to na naszą korzyść :)

Do góry