reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

Ja pamiętam to dwa lata temu 'naprodukowało' się Julii, Majek, Kacprów, Wiktorii, Kubusiów, Bartusiów.... w mojej wiosce to te imiona ma co drugie dziecię... :baffled:- dosłownie, wiem bo rok temu miałam staż u nas w podstawówce.

reklama
Lady gdybym mieszkala w PL to z imieniem nie byloby problemu, ale w mojej sytuacji musze wybrac jakies imie miedzynarodowe, nie chce zeby tutaj na moja mala wolali Barrrrrrbaraaa :baffled:

Dostałam z USC link do wyszukiwarki imion akceptowalnych do zarejestrowania

Cyt;"Szanowna Pani,

Jeżeli chodzi o nadawanie imion dla dzieci, to zgodnie z ustawa prawo o aktach stanu cywilnego art. 50.1. [FONT=&quot] Kierownik urzędu stanu cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz imienia niepozwalającego odróżnić płci dziecka.[/FONT]
Imiona obcojęzyczne wpisywane są do aktu w oryginalnej pisowni, poniżej strona z imionami zagranicznymi.
http://www.behindthename.com"

Właśnie szukam info/potwierdzenia, że można zarejestrować dziecko o imieniu Pola, nie Apolonia. Pyt. do Mitry - Twoja córcia to Pola czy Apolonia?

I wpadłam na coś takiego:
Święta Apolonia jest patronką dentystów, wzywana jest w wypadku bólu i chorób zębów oraz dziąseł.
Czyżby to znak od mojej córci? Że mnie dziąsła bolą? :-D

reklama
Dziewczyny, a co jest potrzebne procz aktu malzenstwa do zameldowania pociechy po porodzie?? Oni w urzedzie beda juz poinformowani przez szpital, ze dziecko przyszlo na swiat prawda?? i akt urodzenia dostaje sie od reki??

Do góry