reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

dla zainteresowanych wczoraj w radiu podawali najczesciej nadawane imiona w Warszawie w ubiegłym roku, i tak dla dziewczynki:

Julia
Maja
Zuza

dla chłopczyka:
Jan
Jakub
Adam

u mnie na szczęście żadne z tych nie wchodzi w grę:) przypuszczanie zostanie na Ali...

reklama
Dziś teściowa w rozmowie ze swoim synem (zwanym tutaj Moim ;)) - To, co? Ciągle Kacperek będzie? Bo mi sie podoba Alanek, Edyta Górniak ma Alanka. No jak ja to usłyszałam, myślałam, że ją trzepnę, jakby była obok to by była awantura, że sie wtrąca. No kurde... Alanek :baffled: przepraszam, ale strasznie mi to brzmi. Mało mamy polskich imion... :baffled: Alanek... to zaczęłam krzyczeć, żeby słyszała przez tel, że może co, jakiś Dawidek czy coś w tym stylu?!

Teraz nie ma bata. Będzie Kacperek i nie ma odwrotu:cool2: za bardzo obie babcie protestują. Chłop byłby skłonny zrezygnowac z kacpra na rzecz innego imienia. Ale ja nie ustapię. Na zlość matuli odmrożę sobie uszy :-p:-) A Kacperek mi się podoba. jakby obie "baby" nie naciskały i nie krytykowały tak tego imienia sklonna bylabym zmienić na Wojtusia, Jasia, Maćka.

Mi sie podoba jak narazie Jessica, Zoe , Leah a ktore i jakie dam to nadal nie wiem M sie nie wypowiada do momentu porodu ..mowi ze nada jej imie jak ja ujrzy :tak:az sie boje:-D a z polskich zadne mi nie wpadlo w ucho i nie przpadlo szczegolnie do serca :rofl2:

A ja niedługo utulę Szymonka:-) Myślałam też o Mikołaju ale mój się nie zgodził i padło na Szymonka ależ ja się już go nie moge doczekać jak w brzuchu się wierci to mam go ochotę już utulić ucałować kocham go całym sercem i chcę go już mieć w ramionach:tak::tak:
Mam również Kacperka mówię do niego Kacperek Lucyferek;-) nie wyobrażam sobie życia bez mojego urwisa :-D

Gieniuisa a to dobre heheheh my tez postawilismy na Leonka i nic nie zmieniamy bo obie babcie byly przeciwne moja mama juz sie przyzwyczaila i mowi ze juz jej sie zaczyna podobac ale natomiast moja tesciowa chce Kacperka (sliczne imie ale nie dla mojego dziecka)i wlasnie na przekor jej bedzie Leonek:))))))))))))))))))))))))i tak jak zawsze powytarzam my rodzimy i my nadajemy imionkaaaa i niech spadaja

U mnie Mama na początku tylko powiedziała, że wolała by bez R, bo jej trudniej wymawiać, a to będzie 2 z 3 wnuków z R w imieniu, a teściowie to nawet nie wiem czy wiedzą, że będzie Piotruś. A jeśli jednak siusiak odpadnie i przy porodzie okaże się dziewczynka, to będzie Alicja, tak sobie Tatuś wymyślił :), myśleliśmy też o Asia, ale mam siostrę Asię, a wystarczy, że obie brałyśmy ślub tego samego dnia, tylko 17 lat różnicy i mężowie mają tak samo na imię :-p, no i ona ma Pawła a ja będę miała Piotra :)

EwelinaK26- Tak mi się przypomniałą anegdotka z życia wzięta co do Szymonka :-D za czasów małoletnich miałam chłopaka Szymona i siedzimy przed Bożym Narodzeniem u jego mamy i padł temat prezentów. I Szymuś wpadł na pomysł, że chce krzyżyk na łańcuszku. A jego mama: "Oszalałeś! Krzyż będziesz nosił?! Nie wiesz, że to się wiąże z tym, że później krzyż swój dźwigać będziesz?! Twoim krzyżem już jest to, że masz Szymon na imię." A on taki zdezorientowany: "A to dlaczego?" a mama: "No Szymon pomagał Jezusowi krzyż nieść nie?" a Szymuś: "To ja mu krzyż pomagałem nosić, a on mi skubany nawet w totka nie pomoże wygrać..." :-D
geniusia- Kacperek super!! Moja koleżanka ma synka Kacperka i kochany urwisek jest :-)

reklama
OlciaLolcia no właśnie ja nie znam żadnego Szymona osobiście, dlatego padło takie imię:-D Mam nadzieję że będzie miał poczucie humoru także, oby tylko mnie do zawału nie doprowadzał

Bo mój Kacperek to urwisek za 10chłopaków oczywiście w domu ale w przedszkolu jest najgrzeczniejszy i Panie go chwalą że taki spokojny poukładany pomaga sprzątać im i wg że bardzo zadowolone sa z niego :szok: a Ja się pytam czy to o moim synu mówią bo chyba się pomyliły:-D Ale jest spod znaku bliźniąt czyli dwa wcielenia chyba skubaniec ma:tak:

Do góry