reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych malenstw :)

reklama
Digitalis- u Nas imię będzie Lena ;-). Ja tak chciałam pierwszą córkę nazwać ale wyszło inaczej....:-D wtedy z racji tego że my ustaliliśmy, że ja wybieram imię dla chłopca a tatuś dla dziewczynki miałam do wyboru imiona: Karen, Lea i Raisa - z tych wszystkich najbardziej mi Karen podpasowała...chociaz troszkę problemów z rejstaracją było nie powiem:tak: ale przynajmniej wszędzie gdzie z Młodą jesteśmy to jest jedynym dzieckiem z takim imieniem, a w przedszkolu to na poczatku wołali za nią "Kajenka" bo większośc nie mówiła "r":-D ale raczej nie było problemów z tym, że taki inne imie jest chociaz zdarzało się że Karen niektórzy przerabiali na Karinę. Teraz się uparłam więc zostaje Lenka- chociaż ostatnio moja Młoda coś przebąkuje o Idze ... a nam nie bardzo to imię pasuje więc usiłuje siostrze drugie imię dorobić hi hi hi.
pozdrawiam wszystkie lutóweczki:-)

emil_e - łączę się z Tobą. Też chciałam dziewczynkę ale się nie udało. Choć kto wie co Nas spotka na porodówce :p nie którzy do mnie się śmieją, że za 3 razem się uda - tylko czy ja chce 3 dziecko, o to jest pytanie... ale chyba już nie. Dwójka pewnie mi starczy ;D

Ja wybrałam imię, ale nie wiem czy się jeszcze nie zmieni - na razie mówimy Filipek. One mi się najbardziej podoba i chyba takie zostanie - choć cały czas się zastanawiamy nad innym.

Mitra
- to u mnie miało być tak samo. Ja wybieram imię dla chłopca, a on dla dziewczynki.

A my zawsze chcieliśmy Bartusia albo Franka... a na tym etapie one wogóle nie są przez nas brane pod uwagę :))) nie wiem kiedy my się w końcu zdecydujemy na imię... teraz na tapecie mamy: Tomek i Maciek... a na brzuszek mówimy Eustachy :) albo zdrobniale Staś :) rodzina się śmieje, że jeszcze tak zostanie i będziemy mieli Eustachego na poważnie :)

Jeżeli Maleństwo zrobi niespodziankę i urodzi się dziewczynką to mamy w zanadrzu: Pola, Blanka, Bianka...

Od paru dni głowię sie co z tym naszym imieniem bo czas leci a chciałabym juz bardziej osobowo do córci się zwracać. Wypisałam nawet najbardziej akceptowalne przez nas imiona, wytypowaliśmy 10, ale i tak wszystko optuje ku Alicji lub Oliwii. Dziś mi bratowa wyjechała że musze pomyśleć coś dla chłopca na wszelki wypadek ale nawet nie zaczęłam sie nad tym zastanawiać w końcu nie trzeba od razu dziecka chrzcić;)

Ja chce Bartosza a M i syn Marcina no i jest problem bo za nic niechcą ustąpić chyba ze wymyślimy neutralne i będzie się podobac wszystkim ale nikłe to nadzieje..

reklama
Digitalis no niby nie trzeba chrzcic od razu ale fajnie sie do dziecka zwracac po imieniu juz teraz :-):-) u nas w rodzinie kazdy mowi juz o moim brzuszku Ada :-)

Do góry